Метеорит уби човек и рани още трима в Индия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

EPS
Антония Михайлова

Метеорит е убил един човек и е ранил още трима в университетското градче на инженерното училище в гр. Велор, щата Тамил Наду (Индия), в събота. На мястото се е образувал кратер.

Силен взрив се чувал до резервоара за вода, вследствие на което е загинал 40-годишен шофьор, който отивал за вода. Той бил ударен от отломки от метеорита и починал от тежки травми на път за правителствената болница.

Останалите трима са получили незначителни травми. Стъклата на пет от автобусите на паркинга били разбити от взривната вълна.

Имало подозрение, че това е бил взрив на бомба, но предварителното следствие и експертите по взривни устройства не открили признаци от взривно вещество на мястото. Открити са отломки от падналото тяло и учените взели проби за анализ.

„Можем да изключим възможността от терор или саботаж. На мястото не е открита нито една съставка, отнасяща се към което и да е взривно вещество. Подозираме, че това е падане на метеорит“, заявил високопоставен полицейски служител пред изданието The Hindu.

След като аналогичен взрив бил регистриран в оризова нива в същия регион на 26 януари, астрофизик от Националната физическа лаборатория пристигнал за изучаване.

Ученият бил в лагера наблизо и веднага тръгнал към мястото на произшествието с колегите си.

Специална бригада огледала мястото и изключила използването на гранати. Следователите проверяват дали камерите за наблюдение на колежа са фиксирали произшествието.

Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори