Мистериозно изчезналата армия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

изчезналата армия
Димитър Димитров

Годината е 1937. Китай и Япония са в яростна война, а сраженията продължават вече шест месеца. Япония е на път да проведе т. нар. операция „Изнасилване в Нанкин“, която се смята за едно от най-жестоките кланета във военната история. Но преди да настъпи този ужасяващ момент, се случило едно от най-странните безследни изчезвания в историята на човечеството.

Южно от град Нанкин китайският полковник Ли Фу Сиен се подготвял да даде финален отпор на настъпващите японски войски. За целта той получил подкрепление от 3000 души. Войниците, въоръжени с голям брой артилерийски оръжия, били разположени в 3.2-километрова линия, а главната им задача била да опазят мост, който бил от огромна стратегическа важност. Полковникът проверил бойните редици, дал мотивиращи наставления и се прибрал в щабквартирата си в очакване на неизбежната японска атака.

война

Мистериозното безследно изчезване

Призори полковникът все още спял, но бил събуден от войник с новината, че не можела да се осъществи никаква връзка с войската, която трябвало да отбранява моста. Веднага бил формирован разузнавателен екип. Когато пристигнали на мястото, разузнавачите били озадачени – въпреки че всички оръжия били по местата си, нямало кой да стреля с тях.

Всички 3000 души до един изчезнали без да оставят никаква следа. Не е имало никакви следи от военни действия или каквато и да е била борба. Стражите на моста се заклели до един, че абсолютно никой не е преминавал през нощта, камо ли хиляди войници.

Изчезналите мъже така и не били открити. Когато войната най-накрая приключила, започнало разследване на японските военни документи, за да се открият евентуални следи за мистериозното изчезване на китайските войници, но и там не се споменавало нищо относно инцидента.

Как е възможно да едновременно да изчезнат 3000 души и то не обикновени хора, а обучени военни? Дезертьорство, масово избиване, или отвличане от извънземни? Засега историята ще запази тази тайна.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Мистерии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори