Тайната нацистка организация Аненербе

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Аненербе
Димитър Димитров

Малко хора знаят за организацията Аненербе, чието пълно име е „Немско общество за изучаване на древната германска история и Наследството на предците“. Това е тайно общество създадено от Хайнрих Химлер, Херман Вирт и Рихард Валтер Даре.

Херман Вирт е холандски историк, обсебен от Атлантида, а Рихард Даре е създател на нацистката идеология Кръв и земя. За главен основател на Аненербе се смята Хайнрих Химлер, който по-късно станал командир на отрядите SS.

Организацията Аненербе официално е регистрирана като общество за изучаване на древната интелектуална история и германското наследство. Но организацията е финансирана от членове на Третия райх и истинската ѝ цел е била да изследва историята и характеристиките на арийската раса в опит да се докаже, че германците са потомци на богоподобна древна раса.

Една от мечтите на Химлер е била да се създаде нова религия, която да замести християнството в Германия. За тази цел Аненербе, която била интегрирана в SS през 1940 г., изпълнявала множество мисии по целия свят. В повечето случаи са търсене редки реликви, митични места и древни текстове.

Организацията имала над 50 клона, които се занимавали с над сто изследователски проекта. Някои от клоновете отговаряли за експедиции в Тибет, Индия и други археологически експедиции. Разкопки са извършвани и в Германия, Гърция, Полша, Исландия, Румъния, Хърватия. Ескпедиции са изпращани дори в Африка и Русия (частта от Русия, която била окупирана). По не напълно изяснени причини най-важната държава за Аненербе била Тибет.

Един от изследователските институти на Аненербе се занимавал с теорията за световния лед.  Била издигната хипотезата, че нашата планета притежава няколко луни, и тяхното движение причинява измествания на земната повърхност както и евентуални катаклизми. Учените в организацията също поддържали теорията, че Земята е създадена, след като огромно парче лед се разбило във Слънцето. Най-приоритетните цели на Аненербе били откриването на Атлантида и Свещения граал.

Освен исторически експедиции, от организацията провеждали и топ секретни експерименти с нови технологии, някои от които включвали древни артефакти или инструкции от старинни текстове. Експерименти са извършвани и върху живи човешки същества.

Като се замислим, това е била доста интензивна работа. Къде са отишли всички знания и открития? Последният център на Аненербе се е намирал в село Вайшенфелд в Бавария. Според наличната информация, преди крепостта да падне в ръцете на американците, голяма част от документите са били унищожени.

Всичко, което е открито от Аненербе, наред с древните текстове и артефакти, е вече отдавна изгубено, или поне така ни карат да си мислим.

Ancient Origins

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Мистерии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори