Мост на 1,7 милиона години

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

©Before it's news
Димитър Димитров

Апарат на НАСА е заснел мистериозен древен мост между Индия и Шри Ланка. Смята се, че мостът е бил използван до 1480 година, когато циклон го е отнесъл.

Наскоро откритият мост, изглежда, е направен от верига варовикови късове. Начинът, по който е съграден и извит, показва, че е направен от хора. 30-километровата конструкция се нарича Мостът на Адам и е по-позната като Рам Сету (Ram Setu).

Веригата варовикови камъни започва от индийския остров Памбан и завършва при остров Маннар, който принадлежи на Шри Ланка. Дълбочината на водата между Индия и Шри Ланка е от 1 до 10 метра и това винаги е затруднявало изключително корабите, които преминават оттам.

В индийската легенда, наречена Рамаяна, която разказва за събития от преди 1,7 милиона години, има споменат мост, който е построен под зоркия поглед на безсмъртния Рама. На Рама се гледа като на въплъщение на Висшето.

Въпреки че археолозите не се допитват до тези легенди, за да разберат произхода на човека, тази информация допълва усещането, че индийските легенди не са само легенди.

©Before it's news

©Before it’s news

Според хиндуистката митология мостът е построен по време на „Трета юга“ (преди около 1,7 милиона години), за да може Рама да стигне до Шри Ланка, където красивата кралица Сита е била държана като заложник на демона Равана. Рама потърсил помощ от Хануман, друга колоритна фигура от индийската митология. Това е индийският бог маймуна. Хануман събрал войските си – хиляди маймуни-хора – и ги накарал да построят пътека до Шри Ланка.

© Before it's news

© Before it’s news

От НАСА казват, че снимките са истински и са заснети от техни апарати, намиращи се в Космоса. Потвърждават също, че структурата не е естествена и, изглежда, е създадена от хора. Най-мистериозната част е възрастта на конструкцията. Надяваме се скоро истината да бъде разбулена, но ще трябва да се подготвим за пренаписване на историята ни.

Before it’s news

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори