Мрачната Кървава Суперлуна смути хората

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© zsolt berend
Антония Михайлова

През изминалата нощ, или по-точно в ранната сутрин по българско време така наречената Суперлуна навлезе в земната сянка. Това събитие се явява уникално, тъй като съчетава преминаването на Луната през перигея – най-близката до Земята точка от своята орбита – и пълно лунно затъмнение.

Трябваше да го наблюдаваме и ние, но плътни облаци скриха гледката от нашите очи. Мнозина дочакаха ранната сутрин, за да наблюдават уникалното зрелище онлайн. Други го видяха с очите си.

„Това беше едно от най-мрачните лунни затъмнения, които някога съм виждал“, споделя Кевин Уитман, изпратил тази снимка, от Кокранвил, Пенсилвания.

© Kevin R. Witman

© Kevin R. Witman

Други наблюдатели също отбелязали тъмния оттенък на това затъмнение в сравнение с други в последните години, пише spaceweather.com.

Какво е предизвикало изменението? Според Ричард Кин от университета на Колорадо, затъмненията на суперлуните трябва да са малко по-тъмни поради близостта на Луната към Земята, когато Луната навлиза по-надълбоко в земната сянка.

Галерия с Кървавото Суперлуние от снимки на потребители можете да разгледате тук.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори