NASA анонсира „ново откритие отвъд нашата Слънчева система“

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

ЕКЗО-КОНФЕРЕНЦИЯ

NASA често служи за символ на чудеса и научен ентусиазъм. От кацането на Луната до изследванията на Слънчевата система – това е агенцията, която винаги се стреми да направи неизвестното известно. Към днешна дата един от най-настоятелните въпроси без отговор е този за наличието на извънземен живот. NASA избягва дискусиите без фактологична база, но вече е задействала няколко изследователски проекта, които ще стъпят на доказателствена база. От изграждането на колония на Марс до „спускане“ на сонда дълбоко в океаните на Европа – NASA работи в търсене на отговори.

В 1,00 часа на обяд източно американско време (20.00 часа у нас) на 22 февруари агенцията ще представи нови открития, свързани с екзопланети – това са планетите, които обикалят в орбита други звезди, различни от нашето Слънце.

В брифинга ще участват Томас Цурбухен, администратор на Директората за научни мисии в главната квартира на NASA, Майкъл Гийон, астроном от Университета Лиеж, Белгия, Шон Кери, мениджър на научния център Шпицер към Caltech/IPAC, Никол Люис, астроном към Научния институт Спейс телескоп и Сара Сийгър, професор по планетарни науки и физика в Масачузетския технологичен институт (MIT).

По време на конференцията NASA ще отговаря на въпроси от публиката и на медиите в Twitter чрез хаштага #askNASA. В 15,00 часа източно американско време, веднага след брифинга NASA ще е домакин на сесия Reddit AMA(Ask Me Anything – попитай каквото искаш) заедно с учени, които ще отговарят на английски и испански език.

Събитието вероятно ще бъде предавано и на живо по NASA TV.

КЪДЕ СМЕ В МОМЕНТА?

Първата екзопланета беше открита през октомври 1995 г. и оттогава досега са открити още 4696 кандитата, от които са потвърдени 3449. От тях 348 са „земни“. Благодарение на напредналите технологии учените продължават да разкриват тайните на Вселената и екзопланетите не са изключение.

Долу можете да видите комерсиално спонсориран трейлър за екзопланетите, създаден от NASA:

Категории на статиите:
Вселена

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори