Нашeствие на бръмбари с библейски пропорции

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Нашeствие на бръмбари
Ето така изглежда огромното нашествие от бръмбари по аржентинските брегове.
Димитър Димитров

Огромно нашествие на бръмбари поразило аржентинските крайбрежни курорти, предизвиквайки страхове от настъпване на апокалипсис сред вярващите.

Местните също били ужасени, след като видели милионите буболечки да покриват бреговете на курорта Мар де Ахо, на 50 км от Буенос Айрес.

На снимките, подобни на сцени от филм на ужасите, се вижда как километри от плажната ивица буквално почерняват за минути от огромния брой бръмбари. Теориите за това какво е предизвикало този феномен са безброй, но реално все още никой не е наясно.

Някои смятат, че това е предзнаменование за края на света, а други го свързват със скорошно земетресение в региона.

Най-вероятната теория може би е свързана с размножителния период на черните царевични бръмбари (Heteronychus Arator), които се събират на огромни групи през лятото, за да се чифтосват. Според учените те живеят около две години под земята и излизат само, за да се възпроизвеждат. На повърхността оцеляват само четири дни.

Снасянето на яйца се случва всяка година и въпреки че обикновено това се случва през януари, в последните две години процесът се забавя по неизяснени причини.

Любопитното е, че в момента местните се опитват да продават бръмбарите в интернет. Според една реклама един килограм струва 46 паунда. Според някои хора секрет от този бръмбар усилва естествените защити на тялото срещу рак, СПИН, астма, диабет и други.

Mirror

Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори