На плаваща край Филипините яхта откриха мумия на пътешественик

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Barobo Police Station
Антония Михайлова

Плаваща яхта със счупена мачта, в която около две години е „пътешествало“ мумифицираното тяло на нейния стопанин, е открита край бреговете на Филипините. Мъжът се оказал яхстмен от Германия – неговата самоличност била установена от документи на борда.

Както пише Daily Mail, собственикът на 12-метровата яхта SAYO пътешествал по цял свят през последните 20 години. Причината за смъртта на 59-годишния Манфред Фриц Байорат не става ясна. Открилите го рибари заварили тялото му в позата, в която е починал немецът – седнал на масата. В каютата освен документите били намерени лични вещи на пътешественика, фотоалбуми и консерви с храна.

Един от познатите на пътешественика съобщил, че последния път, когато общувал с него във Фейсбук, било преди година, когато го поздравил за рождения му ден.

Полицията се опитва да проследи маршрута, по който се е движила яхтата през цялото това време, и издирва хора, с които пътешественикът може да се е свързал. Засега е трудно да се каже колко отдавна е починал Байорат. Сухите океански ветрове, високата температура и соленият въздух са превърнали тялото му в мумия.

За самия немец не е известно много. По-рано той пътешествал заедно с жена си, но през 2008 година те се разделили, а по-късно жената починала от рак.

Яхтсмен и любител на околосветските пътешествия, с когото Байорат се запознал на Майорка през 2009 година, разказал пред журналисти, че немецът бил много опитен моряк. „Не вярвам, че може да е излязъл в морето в буря. Смятам, че мачтата се е счупила след смъртта на Манфред“, отбелязал той.

Експертите са на мнение, че смъртта е настигнала пътешественика внезапно, за което свидетелства неговата поза. Най-вероятно това е бил инфаркт. Полицията издирва близките на покойния – известно е, че той има дъщеря – капитан на товарен кораб.

Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори