Не е само Принс: музикантите си отиват на тази възраст

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Wikimedia Commons
Антония Михайлова

Учени, анализирали обстоятелствата и възрастта на смъртта на повече то 12 000 популярни музиканти за 1950-2014 г., са стигнали до извода, че най-често представителите на тази група си отиват от живота на възраст 56, 57 и 62 години, съобщава The Washington Post.

Диана Теодора Кени (Dianna Theadora Kenny) от университета на Сидни е изяснила, че „Клуб 27“ – феномен на смъртността на рок музикантите на 27-годишна възраст, е по-скоро мит.

Пиковата възраст на смъртността сред рок и поп изпълнителите е 56 години (2,3 процента от случаите), възрастта на Принс (57 години) е на трето място.

Dianna Theadora Kenny / The Conversation

Dianna Theadora Kenny / The Conversation

Освен това Кени е изяснила, че продължителността на живота на музикантите е с почти 25 години по-малко, отколкото средно на жителите на САЩ. Шансовете за смърт от нещастен случай при тях са пет-десет пъти по-високи, броят на самоубийствата – два до седем пъти повече.

Животът на рок и поп музикантите е пълен с мъки и страдания, подчертава ученият.

Идеята на „Клуб 27“ се е родила не на основа на статистика, подчертава Кени, а благодарение на съвпадение – през 70-те години на миналия век на тази възраст си е отишъл от живота Джими Хендрикс, само след две седмици – Джанис Джоплин, а на следващата година – Джим Морисън.

Dianna Theadora Kenny / The Conversation

Dianna Theadora Kenny / The Conversation

Всички са били 27-годишни и яркостта на техния талант е накарала феновете им да обърнат внимание на странното съвпадение.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Памет

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори