НЛО интересува само журналистите? (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Рixabay.com
Мегавселена
  • 25 февруари 2016 г. в 00:08 Последна промяна:
    25 февруари 2016 г. в 00:54

В мрежата на 19 февруари се появи видео, заснето от космонавтите на Международната космическа станция (МКС). На него се вижда как неидентифициран летящ обект (НЛО) с нестандартна плоска форма съпровожда МКС.

Роскосмос опроверга достоверността на видеото, като заяви, че е монтаж. Официалната наука пък досега не е приела съществуването на НЛО, макар че с тях неведнъж са се сблъсквали космонавти и очевидци.

НЛО интересува само журналистите и телевизионерите, казва съветският космонавт, пилот, генерал-полковник от авиацията и два пъти герой на Съветския съюз Владимир Коваленко.

Версията на Роскосмос за НЛО

Източник в Роскосмос нарекъл видеото „компилация на видео, заснето по-скоро от американския сегмент на станцията“. Специалистът съобщил, че не са фиксирани никакви полети на странични обекти около МКС, иначе за наличието на такъв обект щеше да се знае отрано и да се вземат съответните мерки.

„На видеото присъстват елементи от оформлението – например на първите кадри е запечатан космическият кораб „Прогрес“, а в края на видеото – „Союз“. Тази разлика е очевидна благодарение на формата на илюминаторите, казва пред „Газета.Ru“ източник в Роскосмос.

Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА) обикновено не коментира подобни явления. Също без коментар останало и официалното видео на НАСА, публикувано от тях през 2011 година.

Разказът на космонавта Владимир Коваленко

Освен телевизионери и журналисти никой друг не се интересува от НЛО, отбелязва съветският космонавт, който наблюдава неизвестни обекти директно в Космоса. На въпроса на журналисти: „Защо учените не се интересуват от това?“, той отвърнал, че би им се наложило да обясняват тези загадъчни обекти. По-лесно е да се премълчи, отбелязва той.

Владимир Коваленко съобщил пред журналист за срещата с подобен неизвестен обект по време на полета на космическия кораб „Салют 6“ през 1981 година. Космонавтът ясно разгледал външния вид на НЛО. Неговата форма била елиптична, идеално гладка и равномерна. Обектът се движел в същата посока, както и космическата станция, без да променя скорост.

Създавало се впечатлението, че не космонавтът наблюдава НЛО, а екипажът на НЛО наблюдавал космическата станция, отбелязва Коваленко. НЛО извършвало въртеливи движения. След това Коваленко бил заслепен от ярка жълто-бяла светлина. Наблюдаваният обект рязко се трансформирал в огромна жълта топка, сякаш се активизирал. След това се появила още една огнена топка и двата обекта рязко изчезнали.

Други случаи на появата на НЛО през 2016 г.

Дори днес науката официално отхвърля съществуването на НЛО, тъй като те не се вписват в нейните рамки и изискват пълна смяна на учението за строежа на Вселената и ролята на човечеството в нея.

Но факти за появата на НЛО или откриването на признаци за чуждоземен живот се просмукват в пресата и веднага се подлагат на критика. Уфолозите твърдят, че по всеки видеоматериал за НЛО от учени и специалисти идват два варианта на отговор – видеото е монтирано или космически боклук.

През януари 2016 най-качествено е заснето видео за НЛО, прелетяло над Антарктида. Обектът се придвижвал бавно и близо до изследователите на норвежката експедиция, която заснела видеото.

Също през януари украински уфолози заснели полет на НЛО в Закарпатска област в района на Черна гора. Двамата уфолози Андрей Скабейда и Владимир Гузар отишли на мястото на произшествието, където се потвърдили техните догадки за наличието на база на НЛО в този район. Именно там жителите постоянно се срещали с НЛО.

Любимо място за туристи и НЛО е израелската крепост Нимрод, където било заснето видео от един от туристите.

Великая Эпоха

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Преживявания

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори