НЛО в средновековен гоблен

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ancient Origins
Димитър Димитров

През 1538 в Брюж (Белгия) е създаден гоблен, който е познат като Триумфът на лятото. На него е изобразено възкачването на нов владетел на престола.

Но на гоблена има нещо далеч по-интересно – няколко обекта в небето, които имат формата на типични летящи чинии.

Брюж е столица на провинцията Западна Фландрия в Белгия. Произходът на града датира отпреди Римската империя, а историята му е претъпкана с набези и атаки заради стратегическото му местоположение.

Ако погледнете в горната част на гоблена, особено от лявата страна, ще видите няколко черни обекта, които наподобяват шапки. В религиозните произведения на изкуството не присъства такъв елемент.

Някои историци предполагат, че тези обекти символизират важността на новия владетел – той получава божествена подкрепа. Но откога летящите чинии се смятат за символ на божествената намеса? И ако е така, защо?

Ако хората от този период са свързвали НЛО с божественото, това означава, че действително са виждали подобни неща в небето и след като не са можели да си ги обяснят, са ги свързали с идеята за Бог. Единственото друго обяснение на летящите чинии в гоблена Триумфът на лятото е, че това са изключително необичайно изглеждащи облаци.

Ancient Origins е потвърдил, че името на гоблена е Триумфът на лятото, направен е в Брюж през 1538 година и в момента се намира в Баварския национален музей под формата на заем от банката HypoVereinsbank UniCredit Bank AG. От музея нямат друга информация за историята на гоблена.

Ancient Origins

Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори