20 доказателства, че извънземният живот съществува

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

От древни времена хората си задават въпроса: има ли живот извън пределите на Земята?

Преки доказателства за наши братя по разум, пък и за каквито и да било форми на живот отвъд нашата планета не съществуват.

И все пак в света се случват достатъчно странни неща, които навеждат на мисли, че човекът не е сам във Вселената.

 

Сигналът WoW!

Доктор Джери Еймън, работейки по проекта SETI на радиотелескопа „Голямо ухо“ в университета на Охайо, на 15 август 1977 година регистрирал продължителен и силен радиосигнал, който по всички параметри съответствал на това, което той търсел – сигнали с изкуствен произход. Шокираният американски доктор, който видял сензационните данни, възкликнал: “Wow!”. След което тайнственият сигнал получил името “Wow! Signal”.

Изминали са почти 40 години. Но тайната на Wow! Signal така и не е разкрита. Не се появили и разумни обяснения. Астрономите не предложили нито един кандидат за източник на радиосигнала с естествено-природен произход. Честотата на сигнала била 1,42 гигахерца – това е честотата на водорода – тази, на която учените чакали и продължават да чакат извънземните вести. Продължителността на сигнала е 72 секунди. Приблизително толкова трябвало да бъде постоянен по амплитуда извънземен сигнал с изкуствен произход.

Многобройни свидетелства за НЛО

Отчетите за срещи със странни обекти в небето далеч не са ново явление. Такива странни летящи обекти се фиксират от трети век преди нашата ера. Съвсем наскоро пътниците на самолет по време на полет над Иран заявили, че видели бързо движещ се обект във формата на диск, който не приличал нито на самолет, нито на хеликоптер.

Император Теодосий видял НЛО

Римският император Теодосий I през 390 г. описал блестяща светеща топка в небето. Около нея имало много други светещи топки с по-малък размер.

Канали на Марс

Идеята, че Марс буквално е изпъстрен от сложна мрежа канали, е издигната за първи път през 1877 г. от италианския астроном Джовани Скиапарели, а по-късно е популяризирана от астронома Пърсивъл Лоуел. Лоуел направил скици въз основата на свои наблюдения от обсерваторията си във Флагстаф, щата Аризона. Идеята била популярна до началото на ХХ век, когато астрономическите наблюдения установили, че тези „канали“ се явяват оптична илюзия и геоложки формации.

Радиосигнали

Учените отдавна си блъскат главите над въпроса, какъв е източникът на загадъчните сигнали, известни като „бързи радиоимпулси“, идващи извън пределите на Слънчевата система. Може би са сигнали от извънземна цивилизация?

Живот в облаците на Венера

Учените смятат, че в облаците на Венера може да съществува живот. Независимо от много горещата киселинна повърхност на Венера, на височина 50 км условията са доста по-гостоприемни – температурата там е 70°С, а налягането – аналогично на земното.

Живата атмосфера на Марс

Екип на НАСА и университетски учени са открили много голямо количество метан атмосферата на Марс.Това сочи, че планетата още е жива – в биологичен или геоложки смисъл.

Какво лети до самолетите?

Историите за опасно сближаване във въздуха на НЛО и самолети нямат край. Много пилоти са съобщавали, че цилиндрични или сферични обекти са преминавали на няколко метра от кабините на техните самолети. Скорошен инцидент с участието на един от самолетите на авиокомпания Air China може да се окаже повече от хипотеза. Самолетът бил принуден да кацне аварийно, след като нещо се врязало в него и увредило корпуса.

Суровите условия на Земята

Доказателства за живот извън пределите на нашата планета съществуват дори на Земята. Животът съществува в най-сурови условия – от студените тъмни дълбини на океана до горещата вулканична лава. Учените смятат, че ако животът може да съществува в сурови екстремни условия на нашата планета, то защо да не съществува в подобни условия извън Земята – да речем под повърхността на Марс?

Африканска пещерна живопис

Рисунка в африканска пещера изобразява същество с шлем, което лети във въздуха. Съществото има големи черни очи, тънки устни и държи животно в ръцете си.

Средновековен гоблен

На преден план на средновековен гоблен във френската катедрала „Нотър Дам“ е изобразена Дева Мария на фона на… летящ по небето кораб.

Битката на НЛО през 1561 г. над Нюрнберг

Старинна гравюра, създадена от Ханс Глейзер през 1566 г., ясно изобразява битка между летящи дискове и цилиндри, случила се над Нюрнберг, Германия, на 4 април 1561 г.

Юпитеровият спътник Европа

Според учените, отчитайки огромното количество вода, съдържащо се под ледената обвивка на Европа, както и че тази вода е защитена от вредното лъчение, може да се предположи, че на Юпитеровата луна Европа съществува извънземен живот.

Катастрофата в Розуел

Според теория, в която вярват мнозина, през 1947 г. извънземен космически кораб с екипаж на борда е претърпял катастрофа в Розуел, Ню Мексико.

Оттогава тази история е създала множество предположения и догадки.

Въздушната битка над Лос Анджелис

Този инцидент се случил почти три месеца след влизането на САЩ във Втората световна война. На 24 февруари 1942 г. в небето над града се появил неидентифициран обект, който бил взет за атакуващ японски самолет. По него бил открит огън от ПВО. Независимо от няколкото точни попадения незасегнатият обект скоро изчезнал в нощното небе.

Древни знаци

Египетски йероглифи, открити в храма Сети I в Абидос, много приличат на хеликоптери, а също на други образци на съвременната техника.

Някои твърдят, че това е свидетелство, че хората в древността са виждали пришълци.

Уравнението на Дрейк

Уравнението на Дрейк е вероятностен аргумент, използван за оценка на броя активни, комуникативни извънземни цивилизации в галактиката Млечен път. За първи път то е представено от Франк Дрейк през 1961 г. Астрономът определил конкретни фактори, които, както се смята, играят роля в развитието на такива цивилизации.

Старинни илюстрации

Илюстрация от 1803 г. в Уме но Чири изобразява реален артефакт, открит от японски моряци. Той е изработен от желязо и стъкло, а отвътре е покрит със странна писменост, изобразена на рисунката.

Австралийско скално изкуство

На скали в Австралия (предимно в далечния северозападен регион Кимбърли) съществуват древни рисунки, на които са изобразени същества с големи голи глави, големи очи и липсващи усти.

Зона 51

ВВС на САЩ са закупили тази територия през 1955 г. и оттогава базата се явява секретна. Подобна секретност, безспорната връзка на Зона 51 със секретни разработки на самолети, заедно със съобщенията за необичайни явления, наблюдавани в този регион, са довели до това, че Зона 51 е станала любима тема в съвременните конспиративни теории, свързани с НЛО.

Категории на статиите:
Еврика!

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори