Новият електромобил на Fisker EМotion – 640 км с едно зареждане

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

От фирмата Fisker показаха прототип на луксозния електрически автомобил EМotion. Вече могат да се правят предварителни поръчки за колата, която ще струва 129 000 долара и чието производство ще започне през 2019 г.

Автомобилът ще може да изминава 640 км с едно зареждане и има максимална скорост от 260 км/час. Производителят предлага интересна опция – зареждане за само 9 минути подсигурява изминаването на 100 км. Батерията на електромобила е произведена като е използван графен и е разработена заедно с фирмата Nanotech Energy Inc.

Друга интересна характеристика на колата е, че тя има опция и за изцяло автономно движение. На всяка от седалките отпред и отзад има екрани, достъп до интернет и много забавления.

Цената на EМotion показва, че Fisker иска да намери място в сегмента на луксозните автомобили и с показателите, които дава за разход на електроенергия и време за зареждане, може да стане конкурент на автомобилите движещи се с бензин или дизел.

emotion

С тези показатели електромобилът на Fisker изпреварва Tesla S, която може да измине около 300 км с едно зареждане (Любопитно е, че Фискер и Илън Мъск имат съвместна история, за която и двамата предпочитат да не си спомнят).

Моделът на Fisker показва по-добри показатели дори от бъдещето електрическо Porsche, което ще изминава 450 км с едно зареждане, ще има време за зареждане от 15 минути за част от капацитета на батерията и ще се появи на пазара през 2020 г.

Подобна конкуренция може да бъде само положителна за все по-разрастващият се пазар на електромобили по света.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Зелен свят

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори