Общото между бавния интернет и филмите на ужасите

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Рixabay.com
Антония Михайлова

Телекомуникационният гигант Ericsson е публикувал доклад в рамките на световната изложба Mobile World Congress (MWC) в Барселона, който разкрива влиянието на бавния интернет върху потребителите на смартфони. Накратко за резултатите от изследването съобщава сайтът на компанията.

Опитите били проведени в Дания, където, както се смята, съществува най-високата скорост на мобилен интернет. Според условието доброволците гледали видеа на смартфони, а група учени в същото време измервали техния пулс, нивото на мозъчна активност и скоростта на движение на очите.

Резултатите шашнали дори самите учени, които изяснили, че шест секунди задържане в показването на видеото увеличава стреса у потребителя с една трета. Честотата на сърцебиене се увеличава с 38 процента, което може да се сравни с филм на ужасите или с изпит по математика, отбелязват изследователите в доклада.

Бавният интернет влияе пряко на възприятието на потребителите на операторите за връзка и провайдърите на цифровото съдържание, затова високото качество на интернет е необходимо за подобряване на репутацията им, заключават учените.

Докладът също така прогнозира 12% ръст на трафика в социалните мрежи в близките шест години.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
HiTech

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори