Откриха чудовищна анаконда в джунглите на Амазонка (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Зрителите на ВВС ще видят най-дългата змия в света в новия документален филм – тя превишава пет метра и живее в джунглите на Амазонка, съобщава Daily Mail.

Документалистът Гордън Бюканън (Gordon Buchanan) ще представи първата част на минисериала „Племена, хищници и аз“ по ВВС Two на 20 март.

В нея той заедно с аборигените от племето ваорани (Еквадор) участва в лова на анакондата.

Тази опасна за човека змия, според вярванията на аборигените, дарява своята огромна духовна сила на този, който я улови. Гигантската анаконда, която Бюканън и ваораните хващат, а след това пускат, се явява най-дългата от известните на науката.анакондаТелевизионният водещ е живял с еквадорските аборигени две седмици, опитвайки се да разбере тайните на съжителството им с дивата природа. За това време той се е срещнал с речен делфин и ягуар.

Освен това Бюканън е участвал и в лов на пекари и е помогнал при залавянето на маймуни.

Анакондата е вид змия от семейство Боидни. Основната окраска на тялото на тази най-масивна змия от световната фауна е сиво-зеленикава с две редици големи кафяви петна с кръгла или продълговата форма, редуващи се в шахматен ред.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Животни

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори