Откриха нови доказателства, че с Плащеницата от Торино е бил погребан Христос

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Плащеницата от Торино е напоена с кръвта на жертва, която е измъчвана, показва ново изследване, като така подкрепя версията, че именно това е плащеницата, с която е погребан Христос.

3434Лененият плат, с който се твърди, че е било покрито тялото на Христос след свалянето му от разпятието, съдържа наночастици, които не се срещат в кръвта на здрав човек.

Евио Карлино, изследовател от Института по кристалография в Бари, Италия казва, че микрочастиците са запечатали сценарии на страшно страдание, а жертвата е била увита за погребението си с тази плащеница.

Намерените във влакно от Плащеницата микро частици имат особена структура, размер и разпределение, твърди проф. Джулио Фанти от университета в Падуа. Според него в микрочастиците има големи части от субстанции, като креатинин и феритин, които се срещат при хора претърпели многобройни травми след мъчения. Фанти казва, че наличието на тези субстанции в микрочастиците на Плащеницата от Торино показва  насилствената смърт на човека увит в нея.

Новите открития за Плащеницата са публикувани в научното списание PlosOne, като заглавието на статията е “Нови биологични доказателства от проучване с атомно разлагане на Плащеницата от Торино“.

Това е първо изследване на влакно от Плащеницата от Торино с този метод, извършено от института Officia dei Materiali в Триест и Института по кристалография в Бари. И двата института са част от Съвета за научни изследвания на Италия. В изследването са участвали и учени от Инженерния департамент на университета в Падуа.

Плащеницата е изложена в катедралата Св.Джон Баптиста в Торино.

Категории на статиите:
Антропология

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори