Полицейски „клоунски пистолет“ забавя първия куршум

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Алтернативният „клоунски пистолет". Alternative Ballistics
Димитър Димитров

Куршумите в движение остават в движение повече, отколкото ни се иска. Най-точното стреляне с пистолет се осъществява на не повече от 3 метра, но някои куршуми могат да прелетят до 300 метра.

Решението на проблема е дело на Alternative Ballistics. Това е аксесоар, чиято цел е да забавя движението на първия изстрелян патрон с 50 процента. От компанията се надяват по този начин да защитят невинните минувачи от заблудени куршуми.

Всеки „клоунски“ накрайник е за еднократна употреба и се носи на колана, до кобура. Прикачването му става с една ръка. Веднъж изстрелян, патронът преминава през отвор на метална сфера. Началната скорост на куршума изхвърля сферата нагоре, което значително намалява пробивната сила в сравнение с чист изстрел.

Балистичните тестове показват, че куршумите не могат да проникнат на повече от 5 сантиметра в балистичния гел. Това означава, че щети отново ще бъдат нанасяни, но не и смъртоносни. След първия изстрел оръжието е отново незащитено, като следващите изстреляни патрони вече могат да бъдат смъртоносни.

Вижте го в действие:

Изобретението е прекрасно, но то не е предназначено за престрелки, в които се налага бърза реакция, а предоставеното забавяне би било минус. Приложението на този аксесоар е за ситуации, в които на полицаите се налага да решат дали да стрелят, или не.

Клоунският пистолет ще е особено успешен в ситуации, в които има опасност за живота на невинни хора, но престъпникът няма огнестрелно оръжие. Може да изглежда като донасяне на пистолет в бой с ножове, но все пак гарантира някаква безопасност за всички участници в екстремна ситуация.

Popular Science

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори