Предсказанията на NBC за 2017 от преди 10 години

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

CC0 Public Domain
Ивайло Красимиров

Винаги е интересно да се върнеш във времето и да погледнеш към прогноза, направена в миналото за настоящия момент, какво са мислили хората за това как ще изглеждат нещата. Миналата година интернет полудя да сравнява визията на Робърт Земекис от „Завръщане в бъдещето 2“ за 2015 година и реалността.

Филмите обаче не са единственият източник на аматьорска футурология. Преди 10 години новинарски сегмент от програмата на NBC предсказа, че технологиите ще играят много по-важна роля в идентификацията. Историята разглежда сценарий, при който служител в болницата ще може просто да сканира радиочестотен идентификационен чип, имплантиран под кожата, за да получи достъп до медицинския картон на човек.

Тази технология съществува през 2007, така че предсказанието разглежда като вероятно масовото прилагане на такива устройства. NBC не улучва в това „пророчество“ – една шепа хора избира да си имплантира чипа, но той е много далеч от масово разпространение.

Не всяка от прогнозите на NBC обаче е толкова далеч от целта. Във видеото се дискутира как софтуерът за лицево разпознаване ще играе важна роля в ежедневието. Те използват пример от филма Minority Report (Специален доклад), в който софтуерът се използва за индивидуализиран маркетингов подход към всеки. Лицевото разпознаване все още не е част от системата на маркетинга, но съществува софтуер за маркетингово сходство и той използва система за локализация в реално време, за да дава локализирани маркетингови решения през wifi или блутут.

Категории на статиите:
Футурология

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори