Предупрежденията на Сивия човек

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Мегавселена
  • 10 април 2016 г. в 00:08 Последна промяна:
    9 април 2016 г. в 16:59

В изминалите двеста години Паулис Айлънд (Южна Каролина) е разтърван от пет  урагана, включително от урагана Хейзъл през 1954 година и Хюго през 1989.

Ако се вярва на историите, които се разказват от възрастните хора, Сивият човек се появявал на Паулис Айлънд преди всеки от смъртоносните урагани. Странното е, че хората, видели човека в сиво, не само сами преживявали урагана, но и имуществото им оставало незасегнато.

Така било и с Джим и Клара Мур, които се сблъскали със загадъчната фигура само два дни преди ураганът Хюго да прошета по бреговете на техния град.

„Следобед както обикновено излязохме на разходка – разказва Джим. – По това време беше обичайно да видиш много разхождащи се по плажа хора. Но този ден ние видяхме само един и той вървеше право срещу нас. Когато се изравнихме с него, подадох ръка с намерението да кажа „Здравей“ или „Добра вечер“, или нещо друго от този род, и в този момент той изчезна.“

Ураганът Хюго унищожил всичко около къщата на Джим и Клара, но техният дом пострадал несъществено. Клара е сигурна, че те дължат късмета си на Сивия човек и на Бога.

Независимо от различията в свидетелствата на очевидци, повечето хора описват Сивия човек като фигура, облечена изцяло в сиво. Най-често той бил виждан на плажа или да излиза от дюните, или да стои на брега и да маха с ръка към лодките, а след това да изчезва, без да каже и дума.

В повечето случаи загадъчният човек бил срещан на Паулис Айлънд, макар че има сведения и за пътешествия на неговия призрак. Рибаар забелязал Сивия човек в Мърелс Инлет – крайбрежно градче на десет мили северно от Паулис Айлънд.

„Почти целия ден прекарах в лодката и слънцето вече клонеше към залез – разказва рибарят. – Готвех се още веднъж да търся стриди, когато изведнъж забелязах стоящ на брега човек, който ми махаше с ръка. Когато лодката ми се приближи, разбрах, че не ми маха, а с жеста си ми показваше, че трябва да спра. Беше облечен в сиво и приличаше на стар пират. Не можех да повярвам. Разтърках очи и погледнах още веднъж. Човекът беше изчезнал.“

Няколко часа по-късно мощна буря връхлетяла брега.

Никой не може да разкаже със сигурност за произхода на Сивия човек, но има множество драматични предания. Според една от легендите безумно влюбен мъж тръгнал през блатото към своята любима, но потънал. Скоро след това той ѝ се явил и ѝ казал веднага да напусне града. Жената и семейството ѝ последвали съвета и скоро смъртоносен ураган връхлетял брега. Семейството оцеляло и крайбрежната им плантация останала незасегната.

Според друга легенда Сивият човек е самият пират Черната брада или бивш жител на града, който притежавал известния хотел „Пеликан“. Но никой не може да каже с точност.

Ураганът Хюго е бил последното сериозно бедствие, връхлетяло Паулис Айлънд, но вероятно няма да е последната катастрофа в историята на града. Дали ще се върне Сивият човек, за да спасява живота и къщите на другите жители, или това е просто легенда? Само времето ще покаже.

Източник

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Легенди

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори