През август 2017 ще настъпи Великото американско затъмнение

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Жителите на САЩ за първи път от 40 години ще могат да наблюдават първо слънчево затъмнение. Явлението, което вече е наречено Великото американско затъмнение, според изчисленията ще се състои на 21 август 2017 година, съобщава UPI.

Очаква се около 200 милиона души от Южна Каролина до Орегон да могат да наблюдават рядкото астрономическо явление. Фактически САЩ са получили „монопол“ върху бъдещото събитие, като пълноценно то ще може да се наблюдава само от територията на Америка.

Например властите на гр. Хопкинсвил в щата Кентъки наричат затъмнението най-голямото мероприятие за града с 32 000 жители. Там пълното затъмнение на Слънцето от Луната ще може да се наблюдава в продължение на 2 минути и 40 секунди.

Властите на града се готвят за приемането на туристи и планират многодневни празненства. „Учените са признали северната част та Хопкиндил за най-доброто място за наблюдение на затъмнението. Необходимо е да направим всичко, за да поискат хората да дойдат и да бъдат тук“, казва кметът на града Картър Хендрикс.

В следващата 2016 година пълно слънчево затъмнение ще има на 9 март, но то ще се вижда само от част от територията на Индонезия и близките острови.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори