Прогнози за времето от бъдещето (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

WMO/YouTube
Антония Михайлова

Ако емисиите на парникови газове с техногенен произход продължат да растат, средната температура в долните слоеве на атмосферата на Земята може да се покачат с 4 и повече градуса към края на XXI век.

Но какво всъщност означава покачването на средната световна температура? Как това ще се отрази на нашия всекидневен живот? Как изменението на температурите ще повлияе на нашите домове и на местата, които са ни скъпи?

За да покаже нагледно какво да очакваме от бъдещето, Световната метеорологична асоциация е приканила за сътрудничество тв водещи от цял свят.

„Метеорологични прогнози 2015 година“ са основани на най-съвременни климатични данни и рисуват картината на това, как ще изглежда животът на затоплящата се планета.

Изобщо не е задължително най-неблагоприятните варианти на бъдещето да станат реалност. Световната метеорологична организация публикува четвърта серия „прогнози на бъдещето“ в навечерието на климатичната конференция на ООН в Париж, призвана да открие пътища за спасение на климата на нашата планета.

Третата серия е била вдъхновена от Световната конференция по снижаване на риска от стихийни бедствия, проведена през март 2015 година. Втората серия е издигната на конференцията на ООН по изменения на климата, състояла се в Лима през декември 2014 г. Първата сесия е била с подкрепата на генералния секретар на ООН, който призовал световната общественост към действия на климатичната конференция на ООН през септември 2014 година.

Тези видеа според СМО подчертават необходимостта от активни действия за съкращаване на глобалните емисии на парникови газове и укрепване на устойчивостта на планетата към климатичните изменения.

Започваме, разбира се, с България:

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Климат

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори