Ракетата на SpaceX е готова да излети отново

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

ракетата на SpaceX
SpaceX
Димитър Димитров

През миналия месец компанията SpaceX на Елън Мъск успя да изстреля и приземи ракетата си Falcon 9. Оказва се, че ракетата се намира в отлично състояние и е готова да полети отново.

В началото на тази година главният изпълнителен директор на SpaceX съобщи в Туитър, че Falcon 9 е в прекрасна форма, въпреки че е летяла до ада и обратно. По ракетата не са открити никакви щети.

За да потвърдят, че всички компоненти работят, от компанията са планирали статичен тест, който включва запалването на двигателите, но без изстрелване. Всъщност много е вероятно точно тази ракета да не полети отново, защото от SpaceX ще искат да я запазят като паметник на историческото технологично постижение.

Целта да се научим да приземяваме ракети е да може да ги употребяваме отново, вместо да ги изхвърляме в океана само след едно използване. А успеем ли да създадем технология, чрез която да ги използваме безопасно по няколко пъти, пътуването в космоса ще стане значително по-лесно и евтино.

От SpaceX планират до края на 2016 г. вече да са изстреляли една ракета два или повече пъти, съобщава SpaceNews.

Popular Science

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори