Рибите управляват стъпалата

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Рибите управляват стъпалата, пръстите на краката и лигавиците. Представителите на този знак често имат красиви, изящни стъпала и сред тях има блестящи танцьори. Рибите имат и изключително чувствителни вкусови рецептори и обоняние.

Принципно Рибите не могат да се похвалят с отлично здраве. Родените под този знак често имат слаба конструкция и слабо съпротивление на болести. Те са предразположени към простуди, синузити и излишна вода в организма. Рибите са чувствителни и емоционални и честите им неразположения имат нервна природа. Друго слабо място са им белите дробове (рибите дишат с хриле, с изключение на двойнодишащите риби, които имат двойка бели дробове).

За Рибите източник на проблеми често се оказват стъпалата. Родените под този знак трудно работят в стоящо положение в продължение на дълго време. Много Риби страдат от мазоли и бурсит. Неудобните обувки им причиняват значителни неприятности; Рибите трудно си намират обувки, подходящи за чувствителните им крака. При първа възможност се събуват и ходят с чехли или боси. Рибите са предразположени и към гъбични заболявания. Подаграта често поразява пръстите на краката им, предразположени са и към травми.

Покровителят на Риби – Нептун, въздейства на централната нервна система и особено на таламуса. Този орган е част от мозъка, чрез който постъпват сигналите от сетивата.

Рибите са особено възприемчиви към околната обстановка. Те са много впечатлителни, често се посвещават на творческа работа, музика, изкуство, театър. За съжаление лесно може да станат жертва на алкохол и опиати.

Препоръки към здравето и храненето на Рибите

Рибите обичат красивия живот, който често включва чревоугодничество, слабост към алкохол и безсънни нощи. Ключът към здравето им е умереност в привичките. С минимални усилия – балансирано хранене, разумно натоварване и почивка – Рибите могат да съхранят привлекателния си вид за дълги години.

Клетъчната сол на Рибите е железният фосфат. Желязото е необходимо за образуване на хемоглобина, важен елемент на червените кръвни телца. То осигурява доставка на кислород от дробовете в другите органи. Недостигът на желязо в организма води до анемии, ниско кръвно налягане, различни възпаления, заболявания на жлези и неустойчивост на сърдечния ритъм.

Рибите трябва да включват в менюто си богати на желязо продукти – дроб, крехко телешко, агнешко, яйчен жълтък, стриди, овесени ядки, ечемик, боб, зелев кочан, спанак, лук, маруля, стафиди, фурми, сини сливи, кайсии, праскови, грозде, ябълки, лимони, портокали. Рибите се чувстват най-добре на белтъчна диета с ниско съдържание на мазнини и захар.

Постното варено месо, пилешко и риба, сирене, кисело мляко и ядки са превъзходни източници на белтъчини. Рибите трябва да намалят употребата на готварска сол, отговорна за отоците, към които са предразположени. Кафето превъзбужда Рибите, затова е добре да го пият в минимално количество.

Рибите са податливи на отрицателното въздействие на алкохола, способен да ги състари по-бързо от представителите на другите знаци. Представителите на този знак трябва да приемат лекарства само под лекарско наблюдение.

За съхранение на своята ограничена енергия Рибите трябва да почиват добре. Великолепно им се отразяват плуването и танците – те им помагат да бъдат в отлична форма. Трябва да отделят особено внимание на стъпалата си и да носят удобни обувки. Топлата вана преди сън им помага да се отпуснат и да спят добре. Рибите не трябва да ходят с мокри крака или да седят на плажа върху влажна хавлия.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори