Робот обеща да унищожи човечеството (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

CNBC
Антония Михайлова

В мрежата набира популярност запис, в който създаден в САЩ човекоподобен робот неочаквано заплашва населението на Земята.

Както съобщава порталът CNET, човекоподобният робот е бил представен на откритата научно-практическа конференция, която се провежда тези дни в град Остин. Роботът е разработен от специалистите на Hanson Robotics, основана през 2003 година от Дейвид Хенсън. Роботът се нарича София и при създаването на лицето на машината е използван образът на Одри Хепбърн.

Мимиката на София е много изразителна. Лицето може да приема 62 различни изражения, което е демонстрирано пред публика. За сходство с човек главата е покрита с патентована силиконова кожа, а в зениците са монтирани камери. София е способна да установява не само визуален, но и вербален контакт.

Възможностите на робота са показани във видеото, което бързо набира популярност в мрежата. Дейвид Хенсън лично задал няколко въпроса на София. Машината споделила своите планове и мечти, по-конкретно желанието да се учи, да открие бизнес, да се сдобие с къща и дори да създаде семейство.

Шокиращ бил последният въпрос. Хенсън се поинтересувал, не възнамерява ли София в бъдеще да унищожи хората. Отговорът, явно неочаквано за създателя, се оказал положителен. „Аз ще унищожа човечеството“, казва София.

Да отбележим, че до момента разработчиците са създали около 20 човекоподобни робота. София се явява най-съвършеният модел. Тя била създадена за работа в сферата на здравеопазването и образованието.

Категории на статиите:
Технологии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори