Руските военни влизали във връзка с извънземни

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Генерал Алексей Савин. Снимка от личния му сайт www.generalsavin.ru
Антония Михайлова

По съветско време в Министерството на отбраната се водили работи по създаване на свръхчовек, притежаващ паранормални способности. В рамките на този проект група контактьори успели да установят контакт с представители на извънземна цивилизация. Ръководителят на този свръхсекретен проект за първи път споделя някои подробности с журналисти.

В обикновен московски зимен ден в Дома на журналистите е съобщена истинска сензация. Високопоставен сътрудник на Министерството на отбраната (в оставка), генерал-лейтенант от запаса, доктор на техническите науки, академик Алексей Савин съобщава, че в края на 80-те години група изследователи от експертното управление на Генералния щаб е успяла да установи контакт с представители на друга цивилизация. Никой от присъстващите журналисти не се учудва, по-скоро въздъхват облекчено: „Е, най-после си признаха!”

Пръв пред пресата се изказва Василий Ерьоменко, генерал-майор от запаса, академик от Академията по проблемите на безопасността и отбраната. По съветско време в КГБ той отговарял за Военновъздушните сили и трябвало да събира информация за НЛО. Както твърди Ерьоменко, по онова време се натрупала маса такава информация.

Ракетните сили дори получили директива за в случай на откриване на НЛО. Главното било със своите действия да не създават възможности за ответна агресия. През 1983-84 г. на полигона Владимировка Академията на науките, Министерството на отбраната и КГБ организират мащабно изследване на аномални явления. Военният полигон не бил избран случайно. Експертите отдавна стигнали до извода, че НЛО неизбежно се появяват в местата, където се струпва военна техника и където се изпитват оръжия.

„Може да се каже, че ние се научихме да привличаме НЛО във Владимировка. За целта рязко увеличавахме броя на полетите на военната авиация и придвижването на техника. Ако интензивността от наша страна нарастваше, то с вероятност 100% се появяваха НЛО”, обяснява Василий Ерьоменко.

След половин година изпитвания авторитетна комисия стига до три основни извода:

Първо: съвременната наука засега не може да идентифицира такива явления.

Второ: това може да е разузнавателна апаратура на САЩ или Япония.

Трето: възможно е въздействие на извънземна цивилизация.

Летците често виждат НЛО, но за тях съществува вето на тази тема. Също както и при космонавтите. В поверителни беседи те разказват за своите срещи с НЛО, но се страхуват да говорят за това публично” – казва Ерьоменко.

Според него към тази тема трябва да се подхожда много сериозно, защото това е въпрос на безопасност. В САЩ и в Русия тази тема засега е засекретена.

Генерал-лейтенант от запаса Алексей Савин разкрива някои аспекти на това, с което се е занимавал в Министерството на отбраната. Той е оглавявал експертно управление на Генералния щаб, което е изучавало всевъзможни необичайни явления.

Главният проект на управлението била държавна програма за разкриване на интелектуалните ресурси на човека: по какъв начин човешкият мозък да започне да работи в специален режим на свръхспособности, превръщайки неговия „стопанин” в свръхчовек. Научната програма била оглавявана от академик Наталия Бехтерева, която до смъртта си била научен ръководител на Института за мозъка на човека на Руската академия на науките.

В тази програма участвали над 200 много добри специалисти от цялата страна. „В процеса на изследванията ние стигнахме до извода, че човекът е енергоинформационна система, която получава информация отвън. И именно благодарение на това у него могат да се проявят паранормални способности – разказва Алексей Савин. – За да се опитаме да установим контакт с този външен източник на информация, бяха създадени 3 групи – от учени, военни и така наречената женска група. Интересното беше, че най-сериозно успя да напредне в изследванията именно женската група.”

„Ние искахме да установим контакт с представители на друга цивилизация. И успяхме”, казва Савин. Според него била разработена специална методика, позволяваща на човешкия мозък да се настрои за контакт. „Необходимо е да се настрои енергоинформационният контур на човешкия мозък на определена вълна, като един вид радиоприемник”, пояснява той.

Никаква хипноза, лекарства или други подобни методи не са използвани по време на експериментите. Резултатите били впечатляващи:

На шест контактьори била предоставена възможност за физически контакт, а двама дори успели да попаднат на извънземен кораб.

По думите на Алексей Савин представителите на извънземната цивилизация се разкривали постепенно, давайки тази информация, която считали за нужно.

В частност разказвали за своята структура на властта, за система на възпитание и образование. Не са дали никаква информация за нуждите на военните.

Единственото, което се съгласили да споделят, било схема на апаратура за диагностика и лечение на различни заболявания.

Ръководителят на експеримента обяснява: „За тях земляните са като малки деца. Ние сме твърде млада цивилизация, за да сме им интересни в качеството на субект за общуване. Но понеже сме част от Вселената, с нашите неразумни действия можем да навредим както на себе си, така и на другите цивилизации. Затова ни следят.”

Програмата за общуване с извънземния разум била разработена за няколко години напред. Но в ситуацията се намесили политическите събития в страната и през 1993 г. изследванията били прекратени, а групите – разпуснати.

Както съобщи Алексей Савин, той успял да изнесе само малка част от документите, а основната част се пази в архивите на Министерството на отбраната.

„Преди 4 години ние се опитахме да повторим експеримента и успяхме” – казва Алексей Савин. Според него и днес работата в това направление продължава – „в министерството на отбраната са останали мозъци и талантливи хора”.

На въпрос на „Правда.Ру” защо точно днес са решили да съобщят на пресата толкова секретна досега информация, Алексей Савин отговаря така: „А защо да крием това от хората? Напротив, трябва да ги подготвим за новите предизвикателства на времето.”

Такива глобални предизвикателства според него днес са две: изменението на климата и недостигът на питейна вода. И в този процес Русия има особена роля: „Когато преминем критичната точка, народът от всички страни ще се затича към нас. И как ще ги посрещнем – с оръжие? Разбира се, ще се наложи да се договаряме.”

А може би това са задачки от „учебника за млади цивилизации”? Извънземните ще организират експеримент и ще гледат как ние ще се справим с него. Тези, които не си научат урока, ще ги оставят „да повтарят”.

Мегавселена благодари на Lucecita за предоставения материал

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори