Силата на мисълта и нейното въздействие в живота ни

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

 • 28 септември 2013 г. в 00:02 Последна промяна:
  27 септември 2013 г. в 22:35

Колко хора според вас могат да използват силата на мисълта, за да изпълнят живота си с повече увереност, щастие и успех?

А вие умеете ли? Или може би сте от онези, които често мислят негативно и се чудят защо не им върви?

Статистиката сочи, че депресията и тревожността, чувството на безпомощност и безнадеждност все повече се увеличават сред хората. Това е много стряскащ факт, но за съжаление, самата истина.

Всички ние можем да изброим множество причини за това: кризата, загуба на работа, на близък човек, напускането на жилище и много, много други. Сериозни изпитания за всеки един от нас.

Животът се променя непрекъснато и понякога ни предлага трудности, които сякаш искаме да избегнем. Последното няма да е така, ако умеем да използваме правилно силата на мисълта.

Но как можете да мислите за това, когато сте в средата на хаоса?

Напомням, че мислите са всички наши вярвания, очаквания, правила, по които живеем, но в някои случаи те могат да бъдат опустошителни и силно ограничаващи жизнения ни опит. Мислите ни имат невероятното свойство да създават добро или лошо усещане. Те генерират емоциите ни, а емоциите от своя страна са силен мотиватор за реплика, реакция или цялостно поведение.

Чрез силата на мисълта ние правим важни и не чак толкова избори – към каква кариера да се насочим, къде да учим, кого да харесваме и кого не, колко деца да имаме, колко цигари да изпушим, колко връзки да имаме… Списъкът е безкраен. И всичко зависи от мислите, които изпълват съзнанието ни.

Бъдещето ни зависи от това как използваме този невероятен дар, с който сме благословени. Когато осъзнаем, че всичко, което чувстваме, се генерира от мислите ни, може би ще пожелаем да променим начина си на мислете към по-разумен, така че да се справим с хаоса наоколо.

Това не означава да променим мисленето си към позитивно, да потискаме негативните чувства, да отказваме да приемем трудните обстоятелства. Не! По-скоро се отнася до решенията, които вземаме ежедневно, и с какви мисли ще изпълним съзнанието си, за да се измъкнем от хаоса.

Помнете:

 • Мислите са творчески фактор.
 • Те никога не са неутрални.
 • Нужно е да умеем да ги управляваме.
 • Стремете се към спокойствие и вярвайте във възможността си да промените обстоятелствата, така че те да са ви полезни.

Фокусирайте се върху успешните резултати, без да си поставяте излишни бариери.

Ние не сме нашите мисли, чувства или поведение. Може да не харесваме държанието си, но би било глупаво да определяме себе си според реакциите, провокирани от кофти мисли.

Всъщност най-голямата ни грешка е, когато повярваме в тези лоши мисли и в крайна сметка ги приемем за истински. Тогава вече те започват да действат и както казват будистите „започваме да следваме съзнанието на маймуната и се създава хаос, където и да отидем”.

Помислете върху факта, че благодарение на силата на мисълта всичко, което се върти в главата ви, води до зараждането на нещо. Това, което смятате, че не е лошо в живота ви, обикновено в един момент се превръща в напрегнато очакване, което може да развали толкова хубави моменти. Абсолютно ненужно и не на място.

Когато обаче осъзнаем невероятната сила на мисълта, можем да променим към по-добро живота си, средата си и всичко, което ни се случва.

Предлагам ви да се настаните удобно, да посетите misli.newage.bg и да се приготвите за интересно четиво. Вярвам, че ще ви вдъхне повече увереност и ще ви помогне да осъзнаете колко мощен инструмент са мислите.

 

Категории на статиите:
Загадки

Коментари

 • Здрасти Ани,

  Много ми хареса твоята статия за силата на мисълта. А misli.newage.bg е място с много добра информация по темата.

  Благодаря ти.

  Иво Игнатов

  Ivo Ignatov 29 март 2014 14:55 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори