Скоро на пазара ще се предлага чисто месо (без клане на животни)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

SuperMeat е израелска био-технологична фирма за производство на храни и една от компаниите заела се със задачата да произвежда чисто месо, за което не е нужно да се избиват животни. SuperMeat иска да произвежда евтино, здравословно и разбира се вкусно месо, без съпътстващите негативи, като клане на животни и отпадни газове.

Фирмата вече е сключила договор на стойност 300 милиона долара с Китай за внос на чисто месо. Сега израелската фирма подписа договор за партньорство и с PWH, един от най-големите производители на птиче месо в Европа.

Както обясняват от SuperMeat, тяхното пилешко месо се произвежда чрез отглеждането на клетки извлечени от истински пилета. Тези клетки се развиват в специално контролирани условия, улесняващи техния растеж. Това елиминира нуждата от масово отглеждане на пилета.

Проучване на университета в Амстердам показва, че този нов начин на производство на месо намалява с до 98% емисиите на парникови газове, с 99% на нужната за отглеждане на пилетата земя и с 96% на използваната вода.

Основателят на SuperMeat, Идо Савир казва, че подписаното партньорство с PWH е началото на революционна трансформация на месната индустрия.

„Горди сме, че SuperMeat е сред пионерите основатели на новата индустрия на „чистото месо“. Нашият екип е съставен от водещи експерти и специалисти в областта на месната технология, инженери и шефове-кулинари, работещи заедно с едни от най-добрите специалисти във фармацевтичната индустрия, които създават ново поколение месни продукти – устойчиви, ефективни, щадящи животните и околната среда и разбира се с изключителни вкусови качества“.

Ще е потребно известно време преди производството на SuperMeat да се появи масово по магазините, като според компанията, това ще се случи след около три години. Когато това ново месо се появи, неговата цена няма да бъде по-висока, дори обратно, има очаквания тя да е по-ниска от тази на сега произвежданото, защото за новото производство са нужни по-малко ресурси.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори