След катастрофа австралиец се събудил китаец

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Бенджамин Макмахън изпаднал в кома след ужасна катастрофа, която едва не му струвала живота. Когато дошъл на себе си след седмица, младият човек бил забравил родния си език и заговорил на китайски.

Когато се събудил, 22-годишният австралиец видял медицинската сестра до леглото си. Като видял в нея азиатски черти, той ѝ казал: „Извинете, сестро, не се чувствам добре.“ Тези думи били произнесени на китайски език.

След това той я помолил за лист хартия и написал на китайски: „Обичам майка си, обичам баща си, ще оздравея!“Бенджамин Макмахън, австралиецНовопридобитите езикови навици от младия човек ошашавили не само родителите му, но и лекарите. Родителите на Бен казват, че синът им е оживял само по чудо. Когато им позвънили от болницата и им казали, че Бен излиза от кома, те не повярвали веднага. Впрочем още по-голямо объркване предизвикала новината, че Бен говорел на китайски.

„Никой в нашето семейство не говори на китайски, така че в дълбините на душата си бяхме много притеснени от това, което се случва“, казва бащата на Бен – Марк Макмахън.

Независимо от опитите да учи китайски в училище, Бен никога не успял да се научи да се изразява свободно.

„Не разбирах какво говоря на китайски, просто говорех и това ми се струваше съвсем естествено“, разказва той.Бенджамин Макмахън австраалиецМладият човек имал нужда от още два-три дни, за да си спомни как се говори на английски. Придобитите в резултат на травмата езикови навици открили нови възможности за Бен. Благодарение на тях той успял да ръководи екскурзии за китайски туристи из родния си град и да стане тв водещ – поверили му воденето на програмата „Мандарин“, която се излъчва на китайски.

Сега жителят на Мелбърн е в Шанхай, за да изучава търговия в университета.

Бен казва, че е имал невероятен късмет, че е останал жив и получил в подарък способността да говори на втори език.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Преживявания

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори