Специална гривна не ви позволява да заспите докато шофирате

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Гривната предпазва от заспиване чрез електрошок
Ивайло Красимиров

Само в САЩ годишно една четвърт от всички пътно-транспортни произшествия или 328 000 инцидента,  се случват заради умора. В резултат на това загиват около 30 000 души. Всяка година. Това прави така нареченото „сънливо шофиране“ почти толкова опасно, колкото и шофирането след приемане на алкохол и наркотици.

Едно устройство във вид на гривна, може да се погрижи за рязкото намаляване на тези случаи. Гривната се нарича Steer и веднага ще предизвика лек електрошок ако усети, че заспивате. Работи с помощта на 16 сензора, наблюдаващи различни жизнени дейности на водача. Сред тях са сърдечният пулс, електропроводимостта на кожата, бързината на реакциите и редица други.

Когато уредът открие първоначални признаци на умора и сънливост при водача, той го алармира чрез леки вибрации на гривната. Когато обаче вие сте пред заспиване реакцията е по-драстична – получавате лек електрически шок от гривната, който разбира се веднага ви разбужда.

Уредът ви контролира на всеки две секунди и има батерия издържаща без презареждане до две седмици. Гривната вече се предлага в някои страни, като цената й е 115 долара.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
HiTech

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори