Сънищата за окапали зъби, други 6 подобни кошмари и тяхното значение

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

pixabay.com
Ивайло Красимиров

Заглавието на тази публикация трябва да е привлякло вниманието ви. Онези от вас, които са запознати с интерпретацията на сънищата, ще знаят, че подобни кошмари имат сериозно значение.

Подобно на други кошмари, това показва страховете и тревогите, които се крият в ума ви.

Ролята на подсъзнанието в сънищата

Вероятно сте наясно, че подсъзнателният ум ви въздейства. Той съхранява скритите ви вярвания, мисли и емоции.

Следователно подсъзнанието играе дори по-голяма роля от вашето съзнание. Това е автопилотът, който ръководи цикъла ви на сън-будуване и е отговорен за вашите сънища. Докато спите, вашето съзнание също си ляга да спи. То обаче продължава да работи и да комуникира с вас. Това става чрез вашите сънища.

Подсъзнанието мисли със символи. Ето защо получавате мислите си под такава форма докато спите.

Сънищата, от своя страна, засягат подсъзнанието. Чувствате ги, защото ръководят вашите емоции.

Значението на съня за падане на зъбите и 6 по-често срещани кошмари.

Сънищата, които предизвикват интензивни емоции, са стресиращи, но ако знаете какво означават може да ви бъде от полза. Те ви насочват към чувства, на които може да се наложи да обърнете внимание.

1. Зъбите изпадат

Съзнанието ви може да получи образи как се наслаждавате на приятна храна, когато зъбите ви започват да падат.

Такъв сън може да означава, че нещо ви кара да се чувствате безсилни. Може би сте хванати в ситуация, която не можете да контролирате. Също така, това може да ви накара да се страхувате да не загубите нещо скъпо за вас.

Когато няма нищо друго, което можете да направите за дадена ситуация, самото осъзнаване на чувствата, може да ви помогне да премахнете част от напрежението.

2. Загубвате си колата

Сънувате, че сте паркирали колата си както обикновено. Тя обаче не е там. Оглеждате се наоколо и осъзнавате, че всичко е променено. Улиците изглеждат по различен начин, дори къщата на съседа не е същата.

Изгубената кола символизира вашата вътрешна мотивация. Може би се чувствате демотивирани и тревожни, че може да не постигнете целите си. Ако сте имали такъв сън, може би е добре да помислите, дали работата, взаимоотношенията или други области в живота не ви създават излишен стрес.

3. Училище и изпити

Може да сънувате себе си в училищна класна стая. Намирате се под силен стрес и напрежение, защото сте забравили да учите за тест или контролно, което предстои. Възможно е сценарият да включва отказ от страна на съучениците ви да ви помогнат.

Такива сънища са сигнал за тревоги, свързани с работата. Може би чувствате, че не сте достатъчно компетентни за работата си. Може би се чувствате стресирани, защото шефовете ви са ви натоварили с много допълнителни задачи. Може да се наложи да разработите планове за управление на натоварването в службата… доколкото е възможно.

4. Голота

Вие се забавлявате на парти, когато изведнъж осъзнавате, че сте напълно голи. Фактът, че всички около вас ви зяпат или ви се смеят не помага по никакъв начин.

Имате ли тайни? Възможно е да се страхувате, че други могат да ги разкрият. Ако сте имали недоразумение с някого, може да се страхувате, че човекът ви преценява неправилно. Така че, трябва да намерите начин да разтоварите бремето, което носите на плещите си.

5. Дъжд, наводнения и вълни

Намирате се на плажа, заобиколени сте от кристално чисти води и бял пясък. Изведнъж се надига приливна вълна, която трябва да преодолеете. Може също да сънувате, че се криете от циклони или бягате от масивни наводнения.

Ако имате сънища за бури, урагани и наводнения, може да се страхувате, че вашите отговорности ще ви завладеят. Възможно е да е време да делегирате част от или цялата си работата на някой друг.

6. Горещо преследване

Преди да добиете погрешно впечатление, този сън не се отнася до романтично преследване. Може да сънувате въображаема фигура, която ви преследва. Да избягате е невъзможно. Събуждате се, когато преследвачът ви се приближава и почти ви е хванал…

Може да сте имали травматични ситуации в живота си. Сън за някой или нещо, което ви преследва, може да е индикатор за страх от физическо нападение. Такива сънища са често срещани сред хората с посттравматичен стрес синдром (PTSD).

Такива сънища може също да са сигнал за нерешителност. Може би е крайно време да вземете решение, което сте отлагали за дълго.

7. Закъснявате

Намирате се в метрото или трамвая, тревожите се, гледате часовника си, защото се страхувате, че заради бавния влак ще закъснеете за работа. Също така може да сънувате за събуждане, при което да осъзнаете, че не сте чули алармата си.

Може би се страхувате от несмогване с крайните срокове в офиса. Възможно е и да сте пропуснали дадена възможност. Може би е време да вземете решение за вашето бъдеще.

Ако имате сънища, свързани със стреса, не се отчайвайте, защото има начини да се справите с чувствата си. Следващият път, когато сънувате изпадането на зъбите си, намерете начин да се освободите от ситуациите, които не можете да контролирате.

Референции:

1. express.co.uk
2. 2 know myself

Категории на статиите:
Психология

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори