СЗО: Супербактериите ще отнемат живота на по 10 милиона годишно

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Световната здравна организация предупреди, че заради устойчивите на антибиотици супербактерии и причинените от тях инфекции до 2050 година ще загиват по 10 милиона жители на планетата годишно.
Жертвите на излечимите по-рано заболявания ще се увеличат 14 пъти спрямо сегашния им брой.

Това е огромен проблем, който в близките десетилетия ще продължи да се задълбочава,

заяви помощник-генералният директор на СЗО Кейджи Фукуда.

В някои страни вече съществуват инфекции, които изобщо не се поддават на лечение. В някои случаи, ако човек заболее от гонорея, вече няма значение какво ще прави, тъй като е невъзможно да бъде излекуван. Вече не съществуват такива медицински препарати!

Фукуда обърна внимание и на факта, че в настоящия момент съществуват „екстремални разновидности на туберкулозата и на много други инфекциозни болести, които на практика са нелечими“.

Изграденият имунитет на микроорганизмите срещу антибиотиците ще има пагубни последствия за човечеството.Според специалистите към 2050 година броят на смъртните случаи, причинени от супербактериите, ще превиши този на починалите от ракови заболявания. Икономическите загуби на държавите, причинени от тези заболявания, могат да превишат 100 трилиона долара.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Мед&Био

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори