Тайните на секретната руска „Синя папка”

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Наскоро обществеността разбра съдържанието на материалите, дълго пазени в архивите на КГБ с гриф „Строго секретно”. Тези материали се намирали в знаменитата „Синя папка”, която навремето била предоставена на представителите на КГБ от известния космонавт, а днес почетен президент на Академията по приложна уфология и информационни науки Павел Попович. В папката има огромно количество свидетелства на полети на НЛО, както и отчети за проведени неуспешни опити на военните да заловят обекти с неизвестен произход.

Съществуването на извънземните е признато още през 1968 г.

През 1968 г. до председателя на Съвета на министрите на СССР Алексей Косигин е изпратено писмо, подписано от тринайсет водещи инженери и конструктори с предложение в СССР да се създаде специална и независима организация за изучаване на НЛО.

На молбата на инженерите отговаря академик Щукин и след като се запознали с отговора му, всички останали като гръмнати.

„Въпросът за природата и произхода на т.нар. неидентифицирани летящи обекти не е актуален във връзка с това, че вече е разглеждан в Съвета на министрите заедно с компетентни органи на Президиума на Академията на науките на СССР, Министерството на отбраната, Главното управление на метеорологичните служби и други.

Днес изучаването и контролът над случаите на поява на неидентифицирани летящи обекти се осъществява от организации, които се занимават с изучаването на околоземната атмосфера и Космоса, чиято основна цел е опознаването на НЛО. Общият контрол върху това се осъществява непосредствено от АН на СССР и за създаването на специална организация за изучаването на НЛО няма основание и необходимост.”

Но както става ясно по-късно, няколко месеца преди писменото обръщение министърът на гражданската авиация на СССР Логинов, на когото му писнало да слуша разкази от пилоти за срещи във въздуха с различни неидентифицирани летящи обекти, той издал заповед веднага да се съобщава за всяка необичайна проява. Така сред пилотите и диспечерите била разпространена подробна инструкция как да се събира информацията.

„Синята папка” със съхранявани в нея документи се появяла чак през 1991 г. Тогава космонавтът Павел Попович се обърнал с молба за предоставяне на достъп до материалите за наблюдения на НЛО. Той получил възможност да изучи 124-те листа с документи, свързани със свидетелства за НЛО. Това била официална информация на компетентни органи, разкази и свидетелства на мирното население, рапорти на командири на военни части. Дълго никой не се решавал да обнародва съдържанието на папката.

Попович разказва и за личното си наблюдение на НЛО. Това се случило по време на полет от Вашингтон за Москва. В полезрението му внезапно се появил голям светещ триъгълник, който се движел паралелно със самолета, но после се изтеглил напред и изчезнал.

Макар че в приложените към документите писма нямало официални свидетелства, че КГБ е провеждало специално следене и обработка на всяка информация, характерът на документите сочи за обратното. От материалите става ясно, че спецслужбите са провеждали внимателно планирани операции. Например разследване на аномално явление, което било фиксирано на 1 октомври 1989 г. в района на село Бурхала в Магаданска област. В документа, съставен по този факт, се говори, че в продължение на трийсет минути над селото безшумно кръжала светеща в червено сфера. Когато се оказала близо до далекопроводите, тя рязко се издигнала нагоре и изчезнала, а в небето над селото можело да се наблюдава ярко полярно сияние.

Летяща чиния се разтворила във въздуха след взрив

КГБ работило активно над това, което се случило над Ставропол през декември 1987 г., като изследвало почти целия край. Според свидетелства един от диспечерите на летище „Минерални води” в 23,15 часа получил съобщение от екипажа на полет 65798, че насреща си виждат неидентифициран обект, който външно напомня на самолет с дълга редица включени светлини. Три минути след съобщението, НЛО-то изчезнало.

Движението на НЛО в района на Ставрополския край било наблюдавано и от пилотите на друг самолет. По думите на екипажа те видели обект, който прелетял в непосредствена близост, а след него се проточвал дълъг огнен шлейф и летели искри. Според свидетелствата на двата екипажа НЛО-то изчезнало след изригване, напомнящо взрив.

Интересно събитие имало през август 1987 г. Тогава на територията на Ленинградския военен окръг се случило необикновено произшествие. Петима офицери били изпратени в командировка в Северна Карелия. Целта на командировката била организирането и съпровождането на обект с неизвестен произход, който бил открит под Виборг. Размерите на обекта били 14 метра дължина и 4 метра ширина при височина 2,5 метра. Опитите да се отвори корпусът му не довели до успех, а материалът, от който бил направен той, не се поддавал на външно въздействие. В края на септември 1987 г. изследваният обект изчезнал безследно от заключения хангар.

За съвременните изследователи материалите от „Синята папка” са безценен материал, който може да помогне в изследванията на визити на НЛО. Според известния уфолог Ажажа всички материали сочат, че неидентифицираните обекти се управляват от разумни същества и не представляват опасност за жителите на Земята. В „Синята папка” няма свидетелства за нападения от неидентифицирани обекти върху хора.

Източник: Рlanetatain.ru

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Тагове:
Категории на статиите:
Загадки

Коментари

  • Propecia Causes Impotence [url=http://genericcial.com ]online pharmacy[/url] Dostinex

    JeffSeenda 17 ноември 2017 08:58 Отговор
  • Kamagra Prix En France [url=http://cheapestcial.com ]online pharmacy[/url] Propecia Guayaquil Cipro Forms Online

    Ronneve 30 септември 2017 12:51 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори