Тайнствена пукнатина в земята наплаши колумбийци

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Entorno Inteligente
Антония Михайлова

Това, което започнало като малка пукнатина в началото на 2015 година, днес се е превърнало в загадъчен земен разлом с дължина повече от километър, пише Sott.net.

Пукнатината пресича село Апонте в Колумбия. Аномалното образувание е нанесло огромни щети по шосетата и къщите в село Апонте в Нариньо. Около 210 семейства са пострадали от тази аномалия.

Гигантската пукнатина продължава да расте, но никой не знае каква е причината за нейната поява. Необяснимия разлом е дълъг 1200 метра и на места ширината му е 50 сантиметра. В някои части дълбочината ѝ достига четири метра.

© Harold Cordoba via RCN Radio

© Harold Cordoba via RCN Radio

Само в Апонте 170 къщи са напукани и обитателите им трябва да се евакуират. От декември 2015 година десет семейства наблюдават измененията в пукнатината. Резултатите показват, че от 24 декември разломът се увеличава на ширина с 20 до 50 мм.

На няколко дни се чувал вой, подобен на пориви на вятър, духащ изпод земята. В такива дни ширината на дупката нараства понякога с един сантиметър.

На мястото е изпратен инженерен батальон, който да изследва пукнатината.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Природа

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори