Технологиите през XXII век

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

технолгиите
REX FEATURES
Димитър Димитров

Цели градове, потопени под вода в огромна прозрачна сфера, „супернебостъргачи“, надминаващи най-високите сгради в света, както и „земестъргачи“, които слизат десетки етажи под земята, ще се превърнат в реалност през следващия век.

Това става ясно от доклад, назначен от технологичната компания Samsung. Автори на доклада са британската специалистка по космология д-р Маги Адерин-Покок (Maggie Aderin-Pocock), архитекти, футуролози и лектори от различни университети.

REX FEATURES

REX FEATURES

Самоподдържаща се сфера, напълнена до горе с 3D принтирани къщи, училища, офиси и паркове, ще използва заобикалящата вода за произвеждане на кислород и генериране на гориво от водород.

Лични летателни апарати (дронове) ще се превърнат в предпочитания метод за пътуване. Това ще елиминира редица проблеми, сред които задръствания, пътни катастрофи и разходи за транспорт.

Хората ще са способни да местят целите си къщи, където пожелаят.  REX FEATURES

Хората ще са способни да местят целите си къщи, където пожелаят. REX FEATURES

3D принтираните домове ще бъдат снабдявани с „умни“ LED повърхности, които автоматично се адаптират и ще променят интериора според настроението на обитателите.

Напредъкът на медицинските технологии ще позволи на всеки човек да притежава в дома си устройства за диагностициране, лечение и дори извършване на хирургически намеси от разстояние. Негативната страна на тези устройства е, че така вече никой няма да може да се извинява от работа със съмнителни заболявания.

REX FEATURES

REX FEATURES

Ще се промени дори начинът, по който човечеството се храни. Благодарение на бързият напредък на технологиите за 3D принтиране, хората ще могат да „теглят“ любимата си храната от интернет и да я принтират в домовете си само за няколко минути.

„През следващия век хората ще станат свидетели на огромни промени в начина на живот и взаимодействието със заобикалящата среда“, казва д-р Адерин Покок.

Някои от предположенията, изложени в доклада, ще се случат даже преди началото на следващия век.dronesПо-рано тази година китайска компания показа прототип на пасажерски дрон, който се движи напълно автономно чрез мултисензорна навигационна система. В него може да се вози един пътник със скорост от 100 км/ч на височина 3500 м.

VINCENT CALLEBAUT

VINCENT CALLEBAUT

Миналата година белгийският архитект Винсент Калебо (Vincent Callebaut) разкри плана си за построяване на подводни еко селища, които ще могат да приютят до 20 000 души. Проектът, наречен Акваорея (Aequorea), има за цел създаването на независими „водостъргачи“, които ще се подават над повърхността и ще навлизат дълбоко в океаните.

Telegraph

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори