Тесла, лъчът на смъртта и Експериментът Филаделфия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

В Ню Йорк през юли 1934 г., на 78-ия си рожден ден, Никола Тесла е на първата страница на „Ню Йорк Таймс“ с неговия „лъч на смъртта“. Според статията оръжието може да генерира достатъчно енергия, за да свали 10 000 вражески самолета от разстояние 400 км.

Явно е открил, че може да насочи поток от плазма с твърди частици на големи разстояния, нещо като насочена мълния. Нарича го „лъч на смъртта“.

Тесла искал да изобрети машина, която да сваля вражески самолети във въздуха. Чувства, че ако всяка държава има такова оръжие, никоя не ще бъде нападната, защото самолетите ще бъдат свалени, а корабите – потопени. Опитал се да продаде оръжието на правителството на САЩ по време на Втората световна война. Франклин Рузвелт е имал две възможности: Айнщайн е предложил идеята за атомна бомба, а Тесла – за лъчево оръжие. Става ясно, че атомната бомба може да бъде измислена, и са избрали този път.

eandt.theiet.org

eandt.theiet.org

Но в авиошоуто в Сингапур през февруари 2014 г. израелската оръжейна компания „Рафаел“ презентира лазерна отбранителна система, способна да сваля ракети с енергиен импулс. Футуристичното оръдие се нарича „Железен лъч“. По същество това е високоенергиен лазер, който бързо нагрява целите, към които е насочен. Става дума за самолети, дронове, ракети. Всичко, което може да послужи за атака над един град, може да бъде унищожено във въздуха от „Железния лъч“. Звучи почти като Лъча на смъртта на Тесла.

Това е същата технология, за която Тесла говори през 20-те и 30-те години – използване на лъчеви оръжия за сваляне на ракети и снаряди.

Друга интересна разработка на великия учен е проектът, по-известен като Филаделфийски експеримент.
Според докладите точно преди смъртта си Тесла работи с Алберт Айнщайн и военноморските сили на САЩ във Филаделфийската корабостроителница, за да създадат електромагнитно невидимо наметало за военния кораб „Елдрич“. Експериментът ФиладелфияОпитвали се да създадат „стелт“ технология. Очевидно са монтирали няколко бобини на Тесла, за да генерират плазма около кораба, а е добре известно, че това прави предметите невидими за радара. Но се случило нещо неочаквано. Корабът не просто изчезнал от радара. Той изчезнал напълно, а когато се появил отново, телата на част от екипажа били вградени в метала на кораба.

За повече информация – книгата „Проектът Монтоук” (Оригинално заглавие – The Montauk Project (Experiments in Time, 1992), която може да намерите и в онлайн вариант.

Дали Тесла е открил начини за пътуване през времето и пространството?

Ако е така, дали тайните на тази технология, заедно с чертежите за „лъча на смъртта“, са сред документите, които са конфискувани от ФБР след неговата смърт?

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Памет

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори