Тигър даде положилна проба за коронавирус

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Тигър в зоологическата градина в Бронкс (Ню Йорк) даде положилена проба за COVID-19, съобщи институцията в неделя. Смята се, че животното е хванало вируса от гледач, който по това време е нямал симптоми.

Четиригодишният малайски тигър на име Надя, заедно със сестра си Азул, два амурски тигъра и три африкански лъва – всички са развили кашлица, но се очаква да се възстановят напълно, заявява администрацията на зоопарка в изявление.

“Тествахме котката от предпазливост и се надяваме, че всяко знание, което придобием за COVID-19, може да допринесе за борбата на света с този нов коронавирус,” се казва още в изпратеното до AFP изявление.

„Въпреки че апетитът им е в някаква степен намален, котките в зоопарка на Бронкс се чувстват добре, намират се под ветеринарна грижа и са бодри и интерактивни със своите гледачи,“ допълва пресрилийзът.

„Не се знае как заболяването ще се развие у големите котки, тъй като различните видове реагират различно към нови инфекции, но ще продължим да ги наблюдаваме отблизо и очакваме пълно възстановяване.“

Всички четири зоологически градини и аквариумът на Ню Йорк (където жертвите на коронавируса вече са над 4 хиляди) са затворени от 16 март.

От зоопарка на Бронкс допълват, че „няма доказателства, че животните играят някаква роля в пренасянето на заразата към хора, с изключение на първоначалното събитие на пазара в Ухан, Китай. Също така няма доказателства, че човек е бил заразен с COVID-19 от животни, включително домашни любимци кучета и котки.“

В края на март котка в Белгия беше заразена с коронавируса, както и две кучета в Хонконг. Смята се обаче, че животните са се заразили от хората, с които живеят.

Категории на статиите:
Животни

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори