Учени търсят доказателства за кемтрейлс

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Мегавселена
 • 17 август 2016 г. в 10:10 Последна промяна:
  17 август 2016 г. в 10:11

Според една от популярните конспиративни теории, правителствата държат под контрол световното население чрез целенасочено отравяне на въздуха с отработените газове на самолетите. Сега сериозни учени проучват въпроса.

Всяко правителство иска да контролира населението на страната си, да управлява времето и наличието на храна. Затова службите пръскат химикали във въздуха заедно с отработените газове на самолетите. В това вярват привържениците на теорията за кемтрейлс (от англ. Chemtrails, следи от химикали). Кемтрейлс биват наричани дирите от конденз, които самолетите оставят след себе си в небето. Екип учени сега изследват научно, дали в тази теория има нещо вярно.

Кристин Шиърър от Университета Калифорния в Ървин е предоставила на 77 учени – изследователи на атмосферата – данни, считани от привържениците на теорията за доказателства. 49 експерти трябвало да оценят външния вид на следите от конденз на снимка, 28 се занимавали с химичен анализ на състава на въздуха.

Един от признаците, които привържениците на кемтрейлс теорията смятат за доказателство, е че следите се задържат прекалено дълго във въздуха. Според тях дирите трябва да изчезват много по-бързо в небето, ако наистина съдържат само отработени газове от моторите на самолетите. Вярващите добавят като аргумент за систематичното тровене на населението и данни за увеличени нива на стронций, барий и алуминий в снега и водни проби.

По-дълго ли остават следите днес в сравнение с началото на летенето?

Изследването е насочено към онези хора, които все още не са решили дали да вярват в теорията за кемтрейлс,

пишат учените в специализираното издание „Environmental Research Letters„. Само един от 77-те експерти по техни данни някога е попадал на свидетелство за кемтрейлс.

Сред 49-те експерти по следи от конденз 18 души (37%) потвърждават, че дирите в наше време остават по-дълго в небето в сравнение с началото на самолетната ера. Те обосновават това обаче с факта, че съвременните самолети летят много по-високо и разполагат с по-модерни и по-големи двигатели. Те съответно отделят повече водни пари в атмосферата. 23 от експертите (47%) изобщо не се съгласяват с основното доказателство на привържениците на теорията за кемтрейлс, а останалите 8 души не са дали отговор.

При анализа на 4 снимки на следи в небето (които могат да се видят тук), считани за доказателство за кемтрейлс теорията, учените не са открили никакви индикации, които биха потвърдили кемтрейлс.

Как възникват конденз дирите с различна дебелина?

Например първата снимка показва три конденз линии, едната дебела и дълга, другите две по-тънки и по-къси. Според теоретиците на кемтрейлс разликите идват от това, че самолетите пръскат химикали различно дълго и с различен интензитет. Запитаните учени дават друго обяснение.

Според него (обяснението на учените), по-дебелата следа може да възниква в региони с по-висока влажност на въздуха. Други пък казват, че следите на снимката са такива, защото самолетът лети на по-голяма височина. Според учените, следите от конденз зависят и от вида и модела на самолетите, тъй като те разполагат с различни двигатели – с различна ефективност и т.н.

Необичайните стойности на барий в атмосферата

Потърсените специалисти по химия на атмосферата също не са попадали на данни, които да потвърждават кемтрейлс теорията. Само един учен е докладвал, че веднъж в отдалечен район е намирал необичайно високи стойности на барий във въздуха. Доказателство, че това се дължи точно на кемтрейлс обаче няма.

Учените изразяват съмнения в начина на действие на кемтрейлс – теоретиците. В една от онлайн инструкциите за това как най-добре се взимат проби от водата и снега, за да се докажат високите стойности на химикали например се казва: винаги да се взима и седимент, т.е. утайка, отлагания в почвата, на дъното и т.н.

Седиментите са естествено богати на редки метали. Техният химичен състав не е доказателство за съдържанието на водата отгоре,

коментира един от учените.

Сравняване на съдържанието на въздуха с граничните стойности при водата

И още едно наблюдение води до съмнения в предполагаемите доказателства за кемтрейлс. Изследователите са представили на експертите по химия на атмосферата анализ на въздушна проба, взета през май 2008 във Финикс, Аризона (може да се види тук). В нея е измерено съдържанието на барий, мед и манган. Оценката на кемтрейлс теоретиците казва, че стойностите на всички субстанции надхвърлят с много нормалните граници.
Един от експертите оборва с две изречения горното:

Стойностите са същите като от съвсем нормален земен и пустинен прах. Дадените гранични стойности не са релевантни и изглеждат изведени от гранични стойности на питейна вода,

пише той. Действително в анализа са дадени гранични стойности за питейна вода като референтни стойности. Те са възможно най-силните, които може да има, тъй като питейната вода не бива да съдържа никакви странични вещества.

„Промените в самолетната техника са довели до там, че конденз линиите се задържат по-дълго в небето, а индустриалното развитие е причината за наличието на частици в някои региони“, пишат учените. Целият фокус върху мащабна тайна химична програма отклонява вниманието от истинските проблеми, които трябва да намерят решение.

Изследването има обаче и слаба страна. Всички запитани учени са знаели за какво става дума, което само по себе си дава възможност за предоставяне на желани, удобни отговори.

Автор: Юлия Мерлот

Източник: SPIEGEL ONLINE

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Тагове:
Категории на статиите:
Гледна точка

Коментари

 • On top of that our directory of lenders gives you all the information you need about the online loan companies youre considering and what they offer. The loan amount can vary from to depending on the type of loan. How to qualify for a hard money loan Hard Money Loan Locations Equity based loans. [url=http://easymoneyfast365.com]loans bad credit[/url] Ironically by getting small loans you will be well on your way to remove black marks from your financial name.

  Ronneve 3 октомври 2017 20:34 Отговор
 • Реторичен въпрос: Ако някаква голяма група хора („първият милион“)са решили да тровят останалата част от човечеството, защо не ги виждаме да се разхождат с противогази?!

  Аман от болни мозъци 9 май 2017 21:31 Отговор
 • Доказателства има много на http://www.geoengineeringwatch.org/ – списък с патенти за модифициране на климата, включващи същите химически елементи, които влизат и в състава на кемтрейлс, резултати от изследванията на почвата и дъждовната вода, обяснения за устройството на съвременните самолетни двигатели и защо не са способни да произвеждат кондензационни следи, за разлика от самолетите от втората световна война.
  Доказателства има и в презентациите на Дейн Уигингтън, в които той също говори и за платената дезинформация в медиите и контрола от властите над учените, които при настоящото политическо положение, просто не биха могли да признаят истината.

  Мария 5 март 2017 11:31 Отговор
 • Това не са учени,а платени писачи на измишльотини!
  Кемтрейлс е факт и го наблюдавам и изучавам последствията му всекидневно-изключая малките паузи,които правят!

  мирослав 28 февруари 2017 09:35 Отговор
 • Божеее та нали ООн призна,нали всеки ден ги виждаме Натовците и Америка как ни тровят в кемтрейлс,кви са тия учени бе???

  Краси 16 февруари 2017 22:41 Отговор
 • Същите тези учени, едва ли биха открили и това че, на пазара повечето храни са ГМО, пълни с пестициди, консерванти, и всякаква вредна химия, флуорът за тях е полезен и изобщо ТРЯБВА! да споменем че, това е все “конспирация“. НО все пак положението остава такова, докато има овце ще има и вълци.

  Павел 17 януари 2017 20:21 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори