В Дубай успешно тестваха летящо такси

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Дубай все повече се превръща във високотехнологичен хъб в района на Персийския залив. Тази седмица там беше изпитан успешно първият дрон-такси в света. Автономното летящо такси е разработено от немския производител на дронове Volocopter и беше тествано в присъствието на престолонаследника на Дубай принц Шейх Хамдан бин Мохамед.

Дронът на Volocopter има две места, осемнадесет ротора и излита и се приземява вертикално. Превозното средство може да лети автономно около 30 минути, което го прави подходящо за къси градски пътувания в натоварени с трафик райони. Идеята е да се организира мрежа от Волокоптери, като всеки да може да си поръча летящото такси и да го вземе в най-близкия „волопорт“.

Безопасността на пътниците е подсигурена с допълнителни акумулатори, с резервни ротори и дори парашути в случай на нужда.
В съобщение за пресата от офиса на правителството на Дубай Шейх Хамдан казва:

„Това е ново свидетелство за нашата решимост да предизвикваме позитивни промени. Постоянно търсим възможности да служим на обществото и да разпространяваме просперитет и щастие за хората“.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори