Кораб на 500 години, пълен със злато, откриха в Намибия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Dieter Noli
Антония Михайлова


Диамантени миньори, които работят край бреговете на Африка, са открили потънал преди 500 години кораб със съкровище от златни монети на стойност над 13 милиона долара, съобщава Daily Mail.

Корабът The Bom Jesus за първи път бил открит край бреговете на Намибия през април 2008 година. Това е бил португалски кораб, който се отправил на плаване от Лисабон през 1533 г. под ръководството на капитан Франсиско де Нороня. Той изчезнал заедно със своя екипаж по време на пътешествие в Индия.

Миньорите са открили отломки на кораба, след като пресушили изкуствено езеро със солена вода край Брега на скелетите. На това място са открити множество потънали кораби, но тази находка станала най-старата и за първи път открит кораб бил препълнен със злато и словона кост.

© Dieter Noli

© Dieter Noli

Съкровището е било открито чак на шестия ден от търсенето. Първоначално били открити странни късчета дърво и метал по плажа, а чак след това бил открит корабът, който се намирал под пясъка.

© Dieter Noli

© Dieter Noli

На него имало немски медни слитъци, слонова кост от Западна Африка, португалски, испански, флорентински и венециански златни и сребърни монети, оръжие, включително мечове и ножове, дрехи и разбира се, скелети.

© The De Beers Group of Companies

© The De Beers Group of Companies

Миньорите са открили и бронзови чаши, дълги метални стълбове, компаси и астрономични инструменти. Според археолога Дитер Ноли откритото злато ще остане у Намибия.

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Открития

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори