Ваната се превръща в дисплей

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

За тези, които не обичат дълго да се плацикат във ваната и да се наслаждават на ароматната пяна и маслата, вече има изобретение, разработено от японски учени. То превръща водата в дисплей.

Необичайната разработка носи името AquaTop Display и живот й е дал изследовател от Токийския университет по електрокомуникации. Системата работи със сензорен контрол. Повърхността на водата се превръща в сензорен екран, водната повърхност открива по-обширни възможности за управление. За да разпознават сензорите по-добре движенията, разработчиците съветват да се използват соли за вана.

AquaTop Display е в процес на разработка и още е рано да се говори за широкото му разпространение. За създаването му на инженерите е била необходима около половин година и той може не само да възпроизвежда звуци, но и да прави фонтанчета при честота 50 херца.

Според самите изобретатели с помощта на този воден дисплей те възнамеряват да приучат към хигиена геймърите, на които често не им стига времето за банята. Освен това изобретението може да стане популярна платформа за видеоигри.

Не само японските учени мислят, че времето във ваната може да носи полза. За тези, които искат постоянно да поддържат добра физическа форма, но не успяват да стигнат до фитнес залата, е измислена специална хидромасажна баня с велосипед.

В нея има велоергометър или пътека за бягане. Докато човек върти педалите или тича, върху него се изливат 16 мощни масажни струи. Производителите твърдят, че по време на упражненията за час се изгарят 600 калории. В това можете да се убедите, като наблюдавате показателите на вградения във ваната дисплей. Той може да се използва и за телевизор.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Технологии

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори