Видеопътешествие из невероятните подводни забележителности

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Под водата може да се видят музеи с прекрасни скулптури, шоу на танцуващи русалки и дори поща.

Каним ви на разходка в дълбините из някои от подводните забележителности.

Музей на подводните скулптури, Канкун, Мексико

Музеят се намира в Ривера Мая. В музея има повече от 500 оригинални скулптури в естествена величина. Авторът на тези творения е Джейсън де Кайрес Тейлър. Разположените на дълбочина 3 – 6 метра скулптури показват как са се развивали маите. Името на експозицията е „Мълчалива еволюция“. Всички скулптури са прикрепени към морското дъно.

Подводен парк Грюнер Зее, Австрия

Световете на дайвинга и туризма се срещат в този австрийски парк. Грюнер Зее („Зеленото езеро“) в Щирия се намира на границата с планината Хохшваб. През зимата паркът е царство на туристите, а през пролетта и лятото, когато снегът се разтопи, паркът потъва под вода. Нивото на водата тогава достига 9 метра. Пейките, дърветата, пътеките и дори дървеният мост се скриват под водата. Сюрреалистичният пейзаж с удоволствие се изследва от гмуркачите.

Подводна поща, Вануату

Нека приятелите ви зеленеят от завист – изпратете им картичка направо от подводния рай. Единствената в света подводна поща се намира на дълбочина 2,7 метра. Гмуркачите могат да изпратят специални водоустойчиви картички на територията на Вануату и извън пределите на страната.

Подводен ресторант „Сабсикс“, Малдивски острови

За да стигнете до ресторант „Сабикс“, ще ви се наложи да изминете с катер около 500 метра, а след това да се спуснете под водата по голяма стълба. Ресторантът може да стане прекрасно място за празнуване на разкошния фон на Индийския океан.

Христос от бездната, Флорида, САЩ

Почти триметровата бронзова статуя Христос от бездната е най-известната водна забележителност на Флорида. Статуята е подарена на Подводното общество на САЩ от италианския инструктор по скуба дайвинг и предприемач Егиди Креси през 1961 г.

Шоуто на русалките, Уийки Уеший Спригс, Флорида, САЩ

Нито един почитател на русалките не може да остане равнодушен при гледане на това завладяващо шоу. „Русалките“ изпълняват акробатични номера и водят гостите до възторг в подводния театър с 400 места. Шоуто забавлява туристите почти 70 години – от 1947 г.

Подводно СПА, Малдивски острови

Разпускащ масаж и СПА процедури с невероятен изглед към риби, скатове и други екзотични морски обитатели е мечта, претворена в реалността. Запазена марка на СПА центъра е маска със смес от кокос и минерали, след която следват масаж и почивка в релаксационна капсула.

Подводно автогробище, Кюрасао

Уникално място за гмуркане на холандския остров Кюрасао в Карибско море – подводно гробище за автомобили от 1040–1950 година, кранове и строителна техника. Автосметището е започнато като проект по строителството на изкуствен риф на дълбочина 18–38 метра.

Шанхайски океанариум, Китай

Шанхайският океанариум е най-дългият подводен тунел в света. Дължината му е 155 метра. Тунелът води посетителите през крайбрежен риф, открития океан, пещера с кафяви водорасли, акулския залив и коралов риф. Океанариумът е открит през 2002 година. Сега в него има 28 изложбени салона, където обитават повече от 10 000 морски създания.

Най-смелите посетители могат да се потопят с резервоар с акули.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори