Виетнамка роди близнаци от двама бащи

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Кадър от филма "Близнаците", 1988 / Universal Pictures
Мегавселена
  • 5 март 2016 г. в 00:21 Последна промяна:
    4 март 2016 г. в 22:58

Във Виетнам е регистриран случай на раждане на близнаци, които се явяват деца на различни бащи, съобщава новинарският портал Tuoi Tre News. Подобни явления се наблюдават изключително рядко.

Както разказва директорът на Центъра за генетични анализи и технологии в Ханой – Нгуен Тхи Нга (Nguyen Thi Nga), в началото на февруари 2016 година към нея се обърнал мъж, който искал да провери дали се явява биологичен баща на новородени близнаци.

Съмненията били изказани от негови роднини, които смятали, че едното дете изобщо не прилича на баща си и на брат си. Генетичният анализ потвърдил, че жената е майка на близнаците, но нейният съпруг е биологичен баща само на едното дете.

Такова явление, наречено хетеропатернална суперфекундация, е възможно само при съчетаване на няколко обстоятелства. Необходимо е за един менструален цикъл при жената да са узрели две или повече годни за овулация яйцеклетки, за да настъпи оплождане от двама или повече мъже и бременността да доведе до раждането на живи деца.

Такова съчетание се случва изключително рядко. Нгуен отбелязва, че за времето на своята практика се е сблъсквала само с един подобен случай, а в света са регистрирани още 10. Авторите на италианско изследване от 1992 година са изучили база от 39 000 генетични анализа на бащинство и са открили само три подобни случая.

Поради изключителната рядкост на явлението не се води официална статистика на хетеропатерналната суперфекундация.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Животът

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори