Втора Земя, може би е обитаема?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© ESO/M. Kornmesser
Антония Михайлова

На пресконференция в 19 часа днес НАСА ще направи вълнуващо заявление за откриването на планета като Земята, съобщава Space.com, като цитира агенцията.

Космическият телескоп „Кеплер“ на НАСА е открил планета, която точно напомня Земята., докато е изследвал възможността за съществуването на други форми на живот.

Космическата агенция пази подробностите, но много учени вече са сигурни в съществуването на „втора Земя“ в Млечния път. Други смятат, че НАСА вече е открила извънземен живот и крие истината.

Съвсем доскоро откриването на още една Земя беше в областта на фантастиката, но днес астрономите вече са на прага на откритието, за което човечеството мечтае от хилядолетия, се казва в прессъобщение на НАСА.

Новият етап в търсенето на извънземни цивилизации е започнал след пускането на „Кеплер“ през 2009 година, за да открие планета, на която има живот, подобно на живота на планетата Земя.

От момента на изпращането си „Кеплер“ е открил повече от 1000 планети извън Слънчевата система, но повечето от тях имат сходство с газовия гигант Юпитер, отколкото със Земята.

Actualno.com

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Открития

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори