Във водите на Австралия откриха пет „потънали“ Апостоли

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Дванадесетте апостоли – една от главните забележителности на щата Виктория, Австралия. WikimediaCommons
Антония Михайлова

Пет нови Апостоли са открити недалеч до световноизвестната туристическа забележителност Дванадесетте апостоли. Последните са група варовикови скали, които изпъкват над водите на океана край бреговете на националния парк Порт Кембъл, Австралия.

Но посетителите няма да могат да видят новооткритите скали от наблюдателната площадка – те са скрити под водата. Специалистите така са ги и кръстили – „Потъналите апостоли“.

Тяхното откриване поразило геоморфолозите, тъй като такива „потънали“ варовикови стълбове се откриват за първи път в историята. Откритието е направено от Рианън Безоре (Rhiannon Bezore), която е анализирала данните от предварителното сканиране на региона през март 2015 година.

„Успяхме да открием тези особености, които удивително напомнят на известните Дванадесет апостоли – казва тя. – Откритите морски стълбове са много стари, но са скрити под водата, което е уникално. Това са първите стълбове от такъв род.“

Повече информация за уникалната находка и видео с „Потъналите апостоли“ можете да откриете в Древните.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Открития

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори