Ярката светлина стимулира сексуалното желание на мъжете

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Италиански учени установиха, че ярката светлина стимулира сексуалното желание на мъжете, като повишава нивата на тестостерон в организма им, предаде ДПА.

Агенцията цитира проучване на специалисти от университета в град Сиена. Те изследвали 38 мъже със слабо либидо, като половината от тях били подложили на 30-минутни сеанси с ярка светлина. Останалите били отделени в контролна група, която била третирана с по-слабо осветление.

След 2-седмични тестове представителите на първата група отбелязали нива на сексуално удовлетворение от половия си акт от 2 на 6,3 точки по десетобалната система. Нивата им на тестостерон скочили от 2,1 нанограма на милилитър на 3,6 нанограма.
Участниците в контролната група не дали признаци за повишено либидо.

Светлинната терапия беше използвана успешно в миналото при лечението на някои форми на депресия. Сега става ясно, че тя е приложима и при третирането на слабото сексуално желание при мъжете, изтъкна ръководителят на изследването Рикардо Фаджолани.

Слабото либидо при представителите на силния пол досега се лекуваше с тестостеронови инжекции, антидепресанти и други медикаменти. Преди светлинната терапия да бъде широко използвана в тази област все пак е нужно да бъдат направени допълнителни и по-всеобхватни проучвания, изтъква Фаджолани. (БТА)

Категории на статиите:
Здраве

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори