Земята ще изпрати послание на Полярната звезда

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Рolestaranalytics.com
Антония Михайлова

Астрономи от университета на Единбург, астрономическия център на Великобритания и кралската обсерватория на Единбург са разработили проект за предаване на послание от Земята в Космоса към Полярната звезда.

През есента на 2016 година астрономите планират да изпратят информационни послания към Полярната звезда с помощта на радиовълни. Смята се, че съобщенията ще стигнат до нея след 434 години.

Изборът е паднал върху Полярната звезда заради нейната културна и географска значимост за мореплавателите и астрономите.

Междузвездното послание ще включва отговорите на хората на един въпрос – какво влияние ще окаже върху бъдещето нашето взаимодействие с околната среда.

Всички желаещи могат да посетят официалния сайт на проекта и да оставят своя отговор за космическото послание. Учените ще могат да използват отговорите за оценка на това, отличава ли се мнението на хората за екологията и бъдещето на нашата планета в зависимост от тяхната националност от местожителството.

Изследователите смятат, че в момента нашата планета преживява големи изменения и днешните екологични решения ще имат огромно влияние на бъдещето на всички жители на Земята.

Този проект ще позволи да се създаде културно послание, обхващащо глобални перспективи, които ще помогнат на учените в бъдеще правилно да използват информацията.

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Космос

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори