Жена пребори рак в резултат на околосмъртен опит

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Рixabay.com
Мегавселена
  • 7 май 2016 г. в 00:01 Последна промяна:
    6 май 2016 г. в 21:31

На 2 февруари 2006 година Анита Мурджани се намирала в кома в отделението за интензивна терапия в Хонконг, нейния роден град. Мурджани била включена към апарат за изкуствено дишане – тя страдала от лимфом на Ходжкин и имала метастази.

Но още на 26 март 2006 година Мурдждани танцувала и пиела шампанско на сватба, а през юли 2006 лекарите констатирали пълно оздравяване.

Тя смята, че бързото ѝ оздравяване е предизвикано от изменения в нейното съзнание. Както и много хора, преживели околосмъртен опит, по време на комата тя чувствала, че е напуснала своето тяло.

„В своята книга „Умри, за да бъдеш себе си“, Мурджани пише, че е чула разговор между съпруга си и лекаря, които се намирали на 12 метра от нейното легло. Тя почувствала свобода от оковите на тялото и страданията и попаднала в друго измерение, където усетила абсолютна любов.

Там ѝ предложили да избира – да се върне или да умре. „Разбрах, че ако избера живота, моето тяло ще се излекува много бързо: не след месеци или седмици, а само след няколко дни“, пише тя. Именно това се случило, когато тя излязла от кома.

Мурджани разбрала причината за нейния рак – страх. Тя осъзнала, че може да се излекува благодарение на любовта.

„Когато хората се лекуват в болниците, те се избавят само от болестта, но не и от болестната енергия, затова след известно време болестта се връща – казва тя. – Аз разбрах, че ако се върна, то моето тяло ще бъде пълно със здрава енергия.“

Д-р Питър Ко от Калифорнийския университет е изследвал историята на болестта на Мурджани. „Нейното възстановяване в действителност е невероятно. Според моя опит и мнението на колеги такова бързо възстановяване не може да се обясни с химиотерапията.“

Д-р Джефри Лонг е онколог от Луизиана, който изучава околосмъртния опит. Той прочел опита на Мурджани на сайта NDERF. Коментарът му е публикуван на сайта на Мурджани:

„Като лекар онколог съм потресен от невероятното възстановяване на Анита, която имаше злокачествен тумор и се намираше на границата на смъртта. В литературата за околосмъртния опит се споменават и други случаи на излекуване след клинична смърт, необясними от медицинска точка. Надявам се, че опитът на Анита ще вдъхнови учените да изследват този невероятен аспект от околосмъртните преживявания.“

Мурджани е опитала алтернативни методи за лечения и за първи път се подложила на химиотерапия чак през февруари 2006 година, когато състоянието ѝ станало критично.

Лекуващият лекар на Мурджани – онкологът Т. Чан – заявил пред South China Morning Post: „Лимфомът на Ходжкин се поддава на лечение. Възможно е това да е била реакция на химиотерапията… Дали духовният опит е помогнал, аз не се наемам да съдя… Това беше впечатляващо възстановяване. Но аз смятам, че са повлияли химиотерапията и дренажът на гръдния кош.“

The Epoch Times

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
От опит

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори