Зловещо послание развълнува интернет. Вие можете ли да го разгадаете?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Всичко започнало с това, че авторът на техническия блог GadgetZZ.com на име Джони получил от Полша колет с тайнствен компактдиск на шведския си пощенски адрес.

Той съдържал обикновено DVD, върху което с флумастер бил написан някакъв код, подобен на сериен номер.

Като поставил диска в компютъра, блогърът открил на него доста зловещо видео, което съдържа невероятен брой шифровани послания и демонстрира човек, облечен в характерен костюм на „чумен доктор“ от XVII век.диск с шифърС мигащо фенерче на дланта той подава определени знаци, които може да са Морзова азбука или нещо подобно на двоичен код. Загадъчният човек се намира в изоставена сграда, на стените на която също има различни шифри.

Изключително заинтригуван, Джони помолил своите читатели за помощ в разшифровката на това послание, но специалистите намерили във видеото някои много тревожни неща. Например някои пуснали звуковата пътека от видеото през спектрограма и видели няколко притеснителни послания.

зловещ шифърСред тях са You are already dead (Вече сте мъртви), We are the antivirus (Ние сме антивирус), както и няколко зловещи изображения от рода на крещящо човешко лице, вързана жена и мъж без крака.

Друг потребител се опитал да разшифрова знаците, които мигат на видеото, и внезапно получил кода E2-E3 D1-F3 F1-C4 F3xF7 – мат в четири хода в шахмата. На видеото се оказали и шифрованите GPS координати 38.897709,-77.036543, които сочат Белия дом във Вашингтон. спектрограма, записОсвен това с Морзова азбука е записано RED LIPSLIKE TENTH, което се оказало анаграма на KILL THE PRESIDENT (Убийте президента), бинарна редица, която означава фразата „Остава ви само година или по-малко“ на испански език, а друг успял да изясни, че преди седмица потребител с ник Parker Wright е качил видеото в YouТube под названието 11B-X-1371.

Така или иначе тайната на плашещото видео и до днес не е разгадана и потребителите по цял свят се опитват да разшифроват зловещите послания. Може би вие можете да помогнете?

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Главоблъсканици

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори