15 въпроса, чрез които да разберете смисъла на живота си

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

смисъла на живота
Димитър Димитров

Може да се каже, че животът е невъобразимо изпълнен със смисъл, който ние разбираме или създаваме за себе си. Това е епично пътешествие от люлка до гроб, на което сме длъжни да се наслаждаваме.

У всеки човек съществува дълбоко вкоренената идея за предназначение. Когато хората узнаят предназначението си, се превръщат в неудържима сила. Всичко започва с осъзнаването, че вашето предназначение в живота не е нещо статично – то може да се променя според вашите желания. Както е казал Хераклит: „Човек никога не стъпва в една и съща река два пъти, защото нито реката е същата, нито човекът.“

Вижте тези 15 въпроса, които трябва да си задавате, за да разберете правилната насока в живота си:

Какво ми дава енергия?

Дейностите, които съвпадат с вашата житейска цел, ще ви дават енергия. От друга страна, дейностите, които се отличават от нея, ще изсмукват голяма част от енергията. Внимавайте и използвайте енергийните си нива като индикатор.

Какво ме вдъхновява?

Това е по-добрата версия на въпроса „Каква е моята страст?“. Вдъхновението е нещо, на което всеки човек трябва да се наслаждава. Забавното е, че можете да разберете каква е вашата страст, стига да осъзнавате моментите, в които сте вдъхновени.

Какви идеи ми идват под душа?

Къпането може би е най-релаксиращата част от вашето ежедневие. Вдъхновението обикновено връхлита хората, когато са спокойни и отворени към света. Така че следете за това какви вдъхновения ви идват на ума, докато се къпете спокойно под душа.

За какви неща ме питат хората?

Какви съвети търсят хората от вас. Това може да ви послужи като индикатор за нещата, които сте способни да предоставите на света.

Какви разговори водя с най-близките си хора?

На какви теми разговаряте с любимите си хора. Каква информация споделяте с хората, за които ви интересува най-много? За какво говорите, когато сте изцяло самия себе си?

Какво правя в свободното си време?

Действията определят реалните приоритети.

Какви неща чета обикновено?

Доста явен начин, по който да разберете най-съкровените си интереси.

Какви сънища ми се повтарят?

Повтарящите се теми във сънищата могат да кажат много за вашето подсъзнание. Опитайте се да разберете значението на повтарящите се сънища и може да придобиете мъдрост, за която дори не сте подозирали.

В кои ситуации съм се чувствал/а най-жив?

Различен поглед върху това какво ви вдъхновява най-много.

Какви уникални интереси или умения съм имал/а като дете?

Ако паметта ви е мътна, питайте родителите си. Отговорът на този въпрос ще разкрие много за вашите скрити заложби и интереси, проявили се преди социализирането във света на възрастните.

Какво бих правил/а, ако парите не съществуваха?

Смисълът на този въпрос е повече от ясен. Казано по друг начин, с какво бихте се занимавали, ако не се налагаше всеки ден да мислите как да изкарате прехраната си.

Какво бих правил/а, ако чуждото мнение не ме интересуваше въобще?

Подобно на въпроса за парите, е важно да се запитате какво бихте правили със живота си, ако нямахте никакви ограничения. С какво щяхте да се занимавате, ако имахте пълна свобода?

Какво целя?

Кое е най-важното за вас? Кое е това нещо, което при постигане ви доставя това дълбоко усещане за задоволство. Това определено ще ви насочи към съкровената ви цел в живота.

Кои неща мога да съчетая, за да създам своя уникална ниша?

Как можете да слеете различни умения, за да създадете своя собствена житейска мозайка?

Как би изглеждала моята идеална версия?

От огромно значение е да сте способни да си представяте самия себе си като винаги подобряващо се същество, което има цел и желания в невероятното тайнство, наречено живот.

The Mind Unleashed

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Психология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори