20 държави обявяват създаването на 40 нови морски резервати

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

На конференция във Вашингтон повече от 20 държави днес ще обявят създаването на 40 нови морски резервата по света с цел предпазването на световния океан от климатичните промени и замърсяванията, съобщиха Ройтерс и АФП.

Държавите-участници в Международната конференция за океаните ще съобщят новината за отделянето на близо 740 000 квадратни километра океанска площ за нови резервати. Тази територия отговаря на размерите на Южна Африка.

Президентът на САЩ Барак Обама ще обяви създаването на резерват в Атлантическия океан, простиращ се на 12 700 квадратни километра, който ще позволи опазването на голям брой китове, морски костенурки и корали.

Тази област е обект на множество научни изследвания, благодарение на които бяха открити три подводни каньона, по-дълбоки от Гранд каньон, и четири подводни планини, които предлагат убежище на голям брой редки и застрашени видове.

Новината ще бъде съобщена месец след като бе обявено създаването на най-големия морски резерват в света край Хавайските острови. Барак Обама е първият американски президент, който определя дадена площ от Атлантическия океан като защитен район.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Зелен свят

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори